реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

«Мовний» закон – це політична спекуляція на свідомості людей

Закон "Про засади державної мовної політики", ухвалений Верховною Радою з великою кількістю порушень, без урахування понад двох тисяч поправок, що були внесені після прийняття документа в першому читанні, викликав цілу бурю протестів по всій Україні. Партія «УДАР Віталія Кличка» на чолі зі своїм лідером категорично виступає проти «мовного» закону і проводить з цього приводу акції протесту в усій Україні.

Чернігівський осередок партії також активно став на захист рідної мови, проти політики антинародної влади.

Справа в тому, що скандальний закон, прийнятий депутатами провладної більшості, значно розширює сферу застосування російської мови, водночас звужуючи сферу існування для української. Тобто фактично в Україні з’являється друга державна мова.

Автори «мовного» документа Чернігівщину також віднесли до числа тих регіонів, де має набути широкого застосування регіональна (читай – російська) мова. Але біда в тому, що творці цього горезвісного документа, на жаль, не належать до щирих поборників «великого и могучего», вони просто спекулюють на свідомості людей якраз напередодні парламентських виборів. Мета єдина – потрапити до Верховної Ради наступного скликання. Вони при цьому не цураються будь-яких методів, навіть найганебнішого – того, що веде до розколу країни.

Партія «УДАР Віталія Кличка» аж ніяк не проти російської мови загалом, як не проти будь-якої іншої серед великої кількості існуючих на землі мов.

Адже, за словами класика, скільки мов кожен з нас знає, стільки разів він людина. Як би ми не говорили, не думали, не співали колискові, якою б мовою не освідчувалися у коханні, але державною все одно має бути тільки одна – українська. В цьому ми твердо переконані. Бо живемо в країні, яка зветься Україною. Бо без мови не може бути ні держави, ні нації. Бо наша мова – то запорука єдності народу, безпеки держави, то наша історична пам’ять і наше стабільне майбутнє. І вона нині потребує нашого захисту. Давайте ж її захистимо разом!

У центрі Чернігова, у сквері Миколи Попудренка, де опозиційними силами проводиться безстрокова акція протесту на захист української мови, стоїть і червоний намет нашого осередку партії «УДАР Віталія Кличка». Участю в цій акції ми засвідчуємо також своє цілковите несприйняття політики нинішньої влади.

У зв’язку з цим хочемо наголосити, що не можемо підтримувати ту владу, яка замість того, щоб проводити економічні та політичні реформи в ім’я поліпшення життя народу, розвитку демократії в Україні, турботи про незахищених і знедолених громадян, насправді руйнує демократичні засади в державі, нацьковує громадян одне на одного, цілеспрямовано веде суспільство до розколу. Така влада – чужа власному народові, більше того – вона просто злочинна і не заслуговує на шану і повагу своїх громадян. Ми тверді і непохитні у своїх переконаннях, а отже, перемога буде на нашому боці.

Леся ЮЛА



Теги:удар, Чернігів, українська мова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar