реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Мости від французів

Три мости вже прибули, ще три – їдуть

Французький столичний регіон Іль-де-Франс пообіцяв допомогти відбудові Чернігівщини і слова свого дотримує.
Раніше в область від французів прибули генератори, будівельні матеріали, медикаменти та тисяча цифрових планшетів для навчальних закладів. Зараз же від французької компанії "Matière" Чернігівщина отримала три збірні конструкції штучних мостів і ще три перебувають у Румунії, рухаючись в напрямку Чернігова.

Офіційна передача французькою стороною одного з мостів відбулася за участі першого радника Посольства Французької Республіки в Україні, заступника глави місії Бенжамена Роріга.

«Прагнучи допомогти Україні подолати наслідки збройної агресії, яка була розпочата проти неї, Франція з самого початку мобілізувала і надалі посилювала свою гуманітарну допомогу Україні, — наголосив пан Бенжамен Роріг. — Французький центр подолання кризових явищ за підтримки Міністерства закордонних справ Франції виступив з ініціативою безпрецедентної акції допомоги — «Корабель для України». В межах цієї акції було відправлено близько тисячі тонн різноманітної продукції. Ця допомога призначалася для декількох українських областей. Зокрема, для Чернігівщини передано 259 тонн гуманітарної допомоги, серед якої — декілька мостів».

Як зазначив Бенжамен Роріг, наступного тижня у Франції відбудеться конференція, мета якої — визначення нагальних потреб України та вдосконалення координації між країнами-учасницями надання гуманітарної допомоги, щоб якнайкраще її конкретизувати та актуалізувати.



Теги:Іль-де-Франс, мости, Україна - Франція, відбудова Чернігівщини


Читайте також



Коментарі (0)
avatar