реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Москва судить лідера поморського народу

В Архангельську завершився розгляд гучної кримінальної справи з національною специфікою. Цього разу судові пристрасті розгорілися навколо президента регіональної Асоціації поморів Івана Мосеєва - широко відомого в краї громадського діяча і журналіста.

Нагадаємо, що все почалося ще в листопаді минулого року, коли ЗМІ поширили інформацію про пред'явлення лідеру поморського руху обвинувачень в екстремізмі і навіть, більше того, в державній зраді.

З посиланням на спецслужби повідомлялося, що за підтримки зарубіжних недружніх структур тихий і миролюбний Іван Іванович розгорнув кипучу шкідливу діяльність по дестабілізації обстановки в Архангельській області, яка загрожувала цілісності російської держави.

Проте ж судили Мосеєва по іншій статті КК. Спершу йому ставилися в провину екстремістські пориви, а саме - розміщення на одному з епатажних інформаційних інтернет-сайтів невтішного вислови про російський народ. Але в кінцевому підсумку звинувачення обмежилося формулюванням про «публічне приниження гідності групи осіб за ознаками національності та походження». Вирок - 100 тисяч рублів штрафу. Сума, звичайно, неквола, але все-таки вона не йде ні в яке порівняння з реальним тюремним терміном.

Сам Іван Іванович вважає себе постраждалим через свою громадську та громадянську позиції. Причиною всьому стало те, що він, Мосєєв, займаючись проблемами поморського народонаселення, акцентував увагу на тому, що коїться у відношенні до зазначеного етносу «геноцид». Останній, на його переконання, полягає в тому, що прийшлі комерційні структури позбавляють корінних мешканців Півночі прав на рідну землю і її ресурси.

29 ру



Теги:Архангельськ, помори, РФ, сепаратизм у Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar