реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Московського патріарха в Україні чекають тільки після повернення Криму!

Про це говориться в заяві директора департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури України Володимира Юшкевича, йдеться в повідомленні прес-служби Мінкульту.

Сьогодні у Києво- Печерській Лаврі, яка тимчасово належить УПЦ Московського патріархату, пройде засідання Синоду цього філіалу московської церкви. На ньому планується запросити московського патріарха в Україну для подальших політично- релігійних провокацій.

"Тому, як керівник органу влади в галузі державно-церковних відносин, хочу повідомити, що згаданий візит в ході російської військової агресії, яка здійснюється проти України, є небажаним, провокаційним і політично заангажованим ", - сказав представник влади.

Він також запевнив, що "Україна в рамках законодавства і законності, зробить все, щоб цей приїзд не був здійснений на будь-яку територію нашої держави, включаючи тимчасово окуповану".

"На мій погляд, такий візит глави Російської православної церкви може породити лише хвилю міжконфесійного протистояння, а тому можливий тільки після припинення агресії Росії і повернення всіх нею захоплених українських територій", - підкреслив Юшкевич.

Нагадаємо, що праву руку московського патріарха- митрополита Іларіона Алфєєва українська влада завернула в аеропорту Дніпропетровська. така ж доля чекатиме і московського патріарха, якщо він спробує прилетіти в Україну.



Теги:Московська церква, російська окупація, патріарх Кіріл


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Шкода автора… Як можна писати статті і зовсім не володіти інформацією?! Монахи Києво- Печерської Лаври ЗАВЖДИ підпорядковувалась Церкві в північно-східній частині історичної Русі, а не якійсь новоспеченій з псевдо патріархом, якого ні одна інша православна Церква миру не вважає справжньою.
avatar
2
шкода ВЕТУ - Києво- Печерська Лавра ЗАВЖДИ була світочем для півночі Русі і мерянських країв. І глава Церкви завжди був у Києві, навіть якщо тільки мав титул київського, а сидів у залєшанських лісах! Вчіть історію, шановна!
avatar