реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Московська церква не пускає людей до свого храму

У середу, 5 квітня, у селі Задубрівка на Буковині прощаються із загиблим Героєм Іваном Назарієм.
Але у церкву Архистратига Михайла Московського Патріархату не пускають домовину загиблого для відспівування та людей, які прийшли попрощатися.

Про це повідомляють місцеві видання, передає Gazeta.ua.

"Адепти Московського Патріархату не впускають тіло воїна до церкви. Вони провокують бійку. Ніхто нічого не пояснює, чому домовину із загиблим військовим не пускають до церкви. А просто стоять і не пропускають похоронну процесію", – розповів священик Віталій Мензак.

Мати загиблого військового у сльозах просить пустити їх до церкви. Але потрапити до храму люди не можуть, адже священик УПЦ МП Дуров просто заблокував в'їзд до церкви.

Люди, які прийшли на похорон, обурені і вигукують біля церкви "Геть московського попа!", "Воїна до церкви".

Віряни церкви Архистратига Михайла ще чотири роки тому перейшли до ПЦУ. У громади усі документи на руках, але їх не пускають до церкви служителі Московського Патріархату і не дозволяють проводити Богослужіння.
У підсумку віряни ПЦУ взяли штурмом храм і вигнали звідти московських попів, які не дозволяли відспівувати загиблого героя.

“Похорон українського воїна був українською мовою. Його відспівували священики ПЦУ. Сподіваємося, що сьогодні у храмі у селі Задубрівка відбудеться вперше Служба українською мовою”, - сказав священик.



Теги:перехід парафій, московський патріархат, буковина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar