реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Морози відступають, але...

З метою попередження та недопущення перебоїв у теплопостачанні населення, виникнення аварій та інших надзвичайних подій в УМВС створена та несе службу в цілодобовому режимі робоча група УМВС України в Чернігівській області. Працівники групи відстежують ситуацію на території області, спільно із зацікавленими органами виконавчої влади постійно здійснюють аналіз та обмін наявною інформацією.
В області в 45 пожежних частинах МНС України працюють тимчасові пункти обігріву, в Чернігові, Ніжині та Прилуках встановлено 3 тимчасові намети, в яких громадяни можуть в разі потреби обігрітися та отримати медичну допомогу.

З 27 січня до пунктів обігріву звернулося 2106 чол. До лікувальних закладів з різними ступенями обмороження звернулося 137 осіб, з них госпіталізовано 104 чоловік, серед них і громадяни ближнього та далекого зарубіжжя.

Увесь Інтернет обійшла історія про двох мандрівників, які через проблеми з документами не змогли потрапити в Молдову і автостопом поверталися до Москви. Мандрівники дісталися Кіптів Козелецького району і там «застрягли», бо ніхто не хотів брати їх на борт.

Допомогли обмороженим мандрівникам працівники Козелецького райвідділу внутрішніх справ. У в теплому приміщенні райвідділу правоохоронці надали їм першу допомогу - напоїли гарячим чаєм, закутали в свої формені бушлати та усадили до батареї, а потім викликали «швидку». Вона доставила пацієнтів до районної лікарні, де медики поставили мандрівникам діагноз «відмороження ступнів ніг», попереду у них тривале лікування, але завдяки вчасному надходженню пацієнтів до лікарні ескулапи змогли врятувати ноги молодих людей.

Особовим складом УМВС України в Чернігівській області виявлено 35 громадян у безпорадному стані, з них 24 передані до медичних закладів, 21 особу передано до пунктів соціальної допомоги, отримано 2 інформації про аварійні ситуації у теплокомунікаційних мережах.

Так, 1 лютого о 7:20 вийшла з ладу автономна газова котельня Удайцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Прилуцького району. Завдяки оперативно організованим ремонтним роботам о 15:00 теплопостачання було відновлене.

3 лютого поблизу приміщення Валківської лікарні Прилуцького району в результаті складних погодних умов стався обрив електродротів, в результаті чого зупинилися насоси подачі води до котла опалення. Температура в лікувальному закладі знизилася до 13 градусів. Працівники Прилуцьких районних електромереж усунули неполадки о 14:00 та відновили роботу котла опалення.
Працівники міліції також провели 7081 профілактичну бесіду з населенням щодо запобігання випадків обмороження, відвідано 3399 осіб похилого віку, у тому числі 324 надана практична допомога, про 144 таких громадян проінформовано соціальні служби.

Незважаючи на всі заходи, які проводяться в області, від переохолодження за результатами висновків судмедекспертизи померло 5 громадян. Непоодинокі випадки, коли це стало наслідком зловживання спиртним, як це трапилося 24 січня в Чернігові.

Проїжджаючи по вулиці Широкій, наряд державної служби охорони побачив хлопчика років 11, який сидів у заметі і вже не реагував на зовнішні події. Біля нього знаходився в нетверезому стані батько, від якого нічого не можна було добитися. Старший наряду групи затримання викликав «швидку» і врятував обох від обмороження. Каретою швидкої допомоги хлопчик був доставлений до реанімації, а батька після медичного обстеження в наркодиспансері до Чернігівського міськвідділу міліції для подальшого з’ясування обставин.

Бувають ситуації і більш буденні, як, наприклад, у Корюківському районі. Там громадянин на власному авто повертався до Корюківки з Києва, але через заметіль застряг у снігу біля села Сахути. Громадянин не розгубився і телефоном зв’язався з інженером центру технічної охорони УДСО області з дислокацією в Корюківці, який швидко організував направлення до місця події підмоги.

І хоча метеорологи обіцяють загальне потепління по всій Україні, за два тижні дії критично низьких температур міліціонери встигли надати допомогу багатьом громадянам, які потрапили в скрутні ситуації. В разі потреби міліціонери готові надавати допомогу громадянам і надалі.

Борис КОНОВЧЕНКО



Теги:обмороження, пункти обігріву


Читайте також



Коментарі (0)
avatar