реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Монети «не цінні», але сховав

Чергову партію предметів нумізматики, що не підлягають вивезенню за межі України без відповідних дозволів, затримали співробітники залізничного пункту пропуску «Горностаївка - Терюха».

Цього разу порушником митного законодавства виявився громадянин Литви, який прямував через кордон у потягу сполученням «Київ -Мінськ». Під час здійснення митного контролю громадянин записав у декларацію, що вивозить з України 86 сучасних монет різних країн та особисті речі. Співробітник митниці вирішив оглянути сумку з речами більш ретельно. Виявилось, що у сумці «переховуються» іще 30 монет. Не задекларовані монети, а це «пфенінги» та «крейцери» викарбувані у Пруссії у 18-19 століттях. У своїх поясненнях громадянин зазначив, що не вважає дані монети історико-культурними цінностями. Але своїми діями, він перекреслює свої ж слова. Адже, якщо людина впевнена у своїх діях, вона не буде хитрувати.

Працівниками Чернігівської митниці складено протокол про порушення митних правил за статтею 340 Митного кодексу України (недекларування товарів). Монети, що мають ознаки старовини, затримані і будуть направлені на експертизу.

Світлана СТРИЖАК, головний інспектор зв’язків з громадськістю Чернігівської митниці




Теги:Світлана, Стрижак, громадськістю, Чернігівської, митниця, митниці, головний, монети, інспектор, зв’язків


Читайте також



Коментарі (0)
avatar