реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Ланцюги американської фірми-«фантома» привели до Чернігова

Співробітниками митниці викрито незаконну зовнішньоекономічну операцію за участю іноземної «фірми-фантома»

Жага до наживи спонукає певну категорію громадян до здійснення афер майже фантастичного характеру. Співробітникам служби боротьби з контрабандою та митної варти Чернігівської митниці регулярно доводиться розвінчувати незаконні зовнішньоекономічні операції, звертаючись при цьому до українських правоохоронних органів, а також колег-митників із зарубіжних країн. Цього разу викрити незаконну схему поставки вантажу співробітникам митниці допомогли працівники Укрбюро Інтерполу УМВС України у Чернігівській області.

27 березня до зони митного контролю митного поста «Нові Яриловичі» заїхав автомобіль з вантажем бурового обладнання, що слідував у режимі імпорту. У причепі транспортного засобу знаходилось понад 11 тонн вантажу. У ході ретельної перевірки товаросупровідних документів співробітники митниці встановили, що американська фірма – вантажовідправник була анульована ще у 2007 році. Дану інформацію працівники митниці отримали у секторі Укрбюро Інтерполу УМВС України у Чернігівській області.

Таким чином, вантаж вартістю 6 мільйонів 400 тисяч гривень був переміщений через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу документів, що містять неправдиві дані. Працівниками митниці складено протокол за 352 статтею Митного кодексу України. Вантаж затримано.

Світлана СТРИЖАК, головний інспектор зв`язків з громадськістю Чернігівської митниці




Теги:Світлана, Стрижак, фантом, громадськістю, митниця, Чернігівської митниці, звязків, головний, Чернігівська, інспектор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar