реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Молодіжний хор «Світич» здобув перемогу на Всеукраїнському конкурсі хорового мистецтва!

Молодіжний хор «Світич» Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя здобув нову переконливу перемогу на ІІІ Всеукраїнському фестивалі-конкурсі хорового мистецтва, присвяченому ювілею Героя України, уславленого диригента, видатного музичного діяча маестро Анатолія Авдієвського.

Конкурс проводився 17-18 травня 2013 року на базі Інституту мистецтв Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України, Київської міської державної адміністрації, Національної Всеукраїнської музичної спілки, Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Г. Верьовки.

Хор «Світич», під орудою заслужених діячів мистецтв України, професорів Людмили Шумської та Людмили Костенко, представив різнобічну програму хорової музики: твір литовського композитора і хормейстера Вітаутаса Мішкініса «Cantate Domino», твір видатної сучасної української композиторки Ганни Гаврилець – «Ой, у місті Віфліємі» з Різдвяної ораторії «Барбівська коляда», дві українські народні пісні: «Ой, у лузі червона калина» в обробці Анатолія Авдієвського і «Не стій, вербо» в обробці Віктора Грицишина, та популярну хорову п’єсу півде
ннокорейського композитора Фіделя Калаланга «Варай-Варай – казковий острів». Успіх конкурсного виступу заслужено розділили з колективом провідний концертмейстер Галина Брюзгіна та солістка Оксана Гриценко.

За одностайним рішенням журі «Світич» отримав Першу Премію конкурсу – спеціальний кубок, був удостоєний Диплома І ступеню та звання Лауреата, а також нагороджений медаллю Костянтина Пігрова «За чистоту інтонації». За висловом Голови журі конкурсу – Героя України А. Авдієвського, ця відзнака присуджена хору та його керівникам «не тільки за чистоту інтонації, але й за чистоту людських стосунків та чистоту творчого шляху».

Такий потужний творчий результат хору став підтвердженням його високого мистецького іміджу, що набуває особливої значущості у поточному році – 8 червня, в актовому залі Ніжинського університету, колектив святкуватиме 20-річчя з дня створення та представить до уваги слухачів велику концертну програму «Світич запалює серця!».

Лариса ГУСЕЙНОВА,
кандидат пед. наук, доцент,
декан факультету культури і мистецтв НДУ ім. М. Гоголя



Теги:Хоровий Конкурс, педуніверситет, Ніжин, хор Світич


Читайте також



Коментарі (0)
avatar