реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Мобілізація! ФОТОрепортаж

БАТАЛЬЙОН ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ СФОРМУВАЛИ В «ДЕСНІ»

На Чернігівщині в рамках навчальних зборів приписного складу до війська мобілізували 114 військовослужбовців запасу, 18 з яких офіцери.

- В рамках навчань з територіальної оборони, які цього тижня проходять у військах, - повідомив заступник Чернігівського обласного військового комісара, начальник відділу обліково-мобілізаційної роботи полковник Юрій Борисов, - Чернігівщина провела збори приписного складу. Обласний військовий комісаріат призвав до війська запасників, які сформували батальйон територіальної оборони. Він складається з мотострілків, водіїв, стрільців, командирів відділень та радіотелефоністів – сказав полковник Борисов.
Навчання проходитимуть протягом 5 днів на базі 300-го навчального танкового полку 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України.

Відтак на полігоні навчального центру Сухопутних військ запасники відновлюють свої навички та вміння, які колись здобували у військових частинах нашої держави. В основному вони займаються залагодженням підрозділів: стріляють зі стрілецької зброї, водитимуть бойову техніку, займатимуться топографічною, інженерною підготовкою та іншими притаманними для них функціональними обов’язками.

- На випадок війни, - сказав полковник Борисов, - головним завданням батальйону територіальної оборони буде охорона державного кордону, охорона стратегічно-важливих об’єктів, забезпечення діяльності органів державного управління, тощо.
Серед військовозобов’язаних є й такі, хто перший раз побував у війську. Зокрема лейтенант запасу Василь Грицьков свого часу закінчив військову кафедру при Івано-франківському технічному університеті нафти і газу.

- Мені сподобались навчання, - сказав запасник, - особливо перший день, коли всіх перевдягали у військову форму. А взагалі всі призовники поставилися до зборів відповідально, виконували все, що від них вимагали.

Полковник Борисов також зазначив, що кошти для проведення начальних зборів виділені в повному обсязі.















На фото: під час навчальних зборів

РЕГІОНАЛЬНИЙ МЕДІА-ЦЕНТР МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ У (м.ЧЕРНІГІВ)






Теги:мобілізація, армія, Десна, батальйон, Збройні Сили України


Читайте також



Коментарі (0)
avatar