реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Митрополите, краще грай, а не говори!

Глава церковної дипломатії московської церкви митрополит Іларіон (Алфєєв) не придумав нічого кращого і нового у відповідь на реальну українську незалежність (автокефалію), ніж пригрозити світовому православію великим розколом.

Смішно: свого часу патріарх московський Алєксій II (Рєдігєр) кілька місяців не поминав патріарха константинопольського за відновлення останнім автономної православної церкви в Естонії. І що - вселенському сильно убуло?

Патріарх Філарет: «Погрози митрополита РПЦ Іларіона (Алфєєва) щодо можливості «великої схизми» в Православ‘ї з приводу визнання автокефалії Церкви в Україні - нагадують погрози Путіна ядерною зброєю. І одне, й інше - ознака слабкості. Бо, наприклад, СРСР не погрожував ядерною зброєю, адже мав потужну силу. А коли немає реальної сили - тоді намагаються лякати погрозами.

Якщо розкол і станеться, то в ньому опиниться лише РПЦ, і то на деякий час.

Слід розуміти, що такі заяви - ознака розпачу і безсилля. У Москві вже зрозуміли, що визнання автокефалії Церкви в Україні - невідворотне. І своїми погрозами вони його не зупинять».
Але сама заява митрополита Іларіона знакова: жодних нових нема аргументів, хіба що бомбу зірвуть на Фанарі...
Тож краще би музику писав цей митрополита - кажуть, що вміє. Бо в церковній дипломатії він розбирається, як вовк у звіздах.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:великий розкол, автокефалія, патріарх Філарет, митрополит Іларіон Алфєєв, Естонія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar