реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Митники вирахували машину сепаратиста

У Чернігівській митниці ДФС розповіли про чергове затримання автомобіля, на якому переміщувалися товари на окуповану територію у порушення українського законодавства.

Факт перетину кордону даним транспортним засобом через неконтрольований Україною пункт пропуску співробітники митниці встановили за допомогою програмного забезпечення. Цього разу автомобіль ІВЕКО використовувався для перевезення вантажу сигарет з Республіки Білорусь до Молдови. Під час перевірки інспектор митниці за допомогою автоматизованої системи аналізу та управління ризиками встановив, що на даному транспортному засобі влітку минулого року здійснено переміщення 22,5 тонн сигарет з території Російської Федерації у м. Донецьк через закритий український пункт пропуску «Успенка».

Керував автомобілем у тому рейсі громадянин Росії. Таким чином, він здійснив ввезення в Україну вантажу вартістю понад 220 тисяч доларів США через пункт пропуску, який не функціонує з січня 2015 року, тобто поза митним контролем і без виконання митних формальностей.

Відносно порушника митниками складено адмінпротокол. Згідно санкцій статті 482 Митного кодексу України (ч. 1) на нього очікує штраф у розмірі 100 відсотків вартості товару та конфіскація транспортного засобу.



Теги:Контрабанда, ДФС в Чернігівській області, Сепаратизм, Донецьк


Читайте також



Коментарі (0)
avatar