реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Митник украв у держави 2, 4 мільйони платежів

До суду направлено провадження щодо митника, внаслідок дій якого держава недоотримала 2,4 млн грн митних платежів. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Прокуратурою Чернігівської області після завершення досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо митника, підозрюваного у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні. Ці протиправні дії спричинили державі матеріальну шкоду у вигляді недоотриманих обов’язкових платежів на суму понад 2,4 млн грн.

Слідством встановлено, що державний інспектор митного поста здійснив митне оформлення дизельного пального на загальну суму понад 8 млн грн, створивши видимість подальшого переміщення цього вантажу до Південної митниці Міндоходів. При цьому пальне з митного поста вже було вивезене невстановленими особами в невідомому напрямку.

В обвинувальному акті дії митника кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

Прокурором також заявлено до обвинуваченого цивільний позов про відшкодування завданих державі збитків.



Теги:прокуратура Чернігівської області, Чернігівська митниця, зловживання службовим становищем, Корупція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar