реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Мітинг національно-демократичних сил на честь Героїв Крут на місці легендарного бою. Резолюція. ФОТО

29 січня 2011 року на території легендарного бою після заходу влади, представники Української народної партії урочисто поклали вінки і квіти до меморіалу Героям Крут. Делегації УНП з Волині (Острозька академія), Київської області, районів і обласного центру Чернігівщини розпочали мітинг. До них приєдналися делегації партій «За Україну», «Наша Україна», Конгресу українських націоналістів, ВО «Свободи» представники козацьких організацій, об’єднань офіцерів, ветеранів УПА та ПЛАСТу. Ведучим на мітингу був голова Чернігівської обласної організації УНП Володимир Ступак та представник партії «Наша Україна» Андрій Ніцой.
Перед учасниками виступили народний депутат України, перший заступник голови УНП Іван Заяць, ліцеїст з Львівського ліцею ім. Героїв Крут, народний депутат України, голова партії «За Україну» В’ячеслав Кириленко, голова Львівської обласної ради Олег Панькевич (ВО «Свобода»), голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда (ВО «Свобода»), президент України в 2005-2010 роках Віктор Ющенко, голова Конгресу українських націоналістів Степан Брацюнь, голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко, ветеран Української повстанської армії, народний депутат України (партія «Наша Україна») Лілія Григорович і голова Рівненської обласної організації УНП Світлана Ніколіна.
Від імені за згодою керівників всіх національно-демократичних організацій, які взяли участь у заході В.Ступак зачитав резолюцію мітингу.

Повний текст резолюції мітингу українських національно-демократичних силз нагоди 93-ї річниці бою під Крутами:

Бій під Крутами – це героїчна сторінка нашої історії. Цього дня, 29 січня 1918-го року, на залізничній станції Крути молоді українські патріоти – курсанти військової школи ім. Б. Хмельницького, студенти Київського університету та гімназисти на чолі зі своїм командиром, капітаном Аверкієм Гончаренком вступили у нерівний бій з шеститисячним більшовицьким військом та ціною власного життя дали гідну відсіч іноземному агресору, зупинили, хоч на кілька днів, наступ армії М. Муравйова на Київ.
Бій під Крутами став справжнім символом відданості справі боротьби за свободу і незалежність української нації. Вояк армії УНР Євген Маланюк писав: «Саме від Крут – не тільки психологічно, а й хронологічно – починається в нашім житті тип новітнього українця, тип, що намагається надавати проявам українськості ціни справжнього, вже національного стилю».
Подвиг українських патріотів має свій вічний духовний вимір. Ціною власного життя вони показали, що любов до батьківщини і відданість національній ідеї - це і є та могутня сила, яка набагато перевищує будь-яку зброю і будь-які внутрішні або зовнішні загрози.
І сьогодні, згадуючи про Героїв Крут, ми розуміємо, що сучасна Україна потребує нових героїв-державників, які наведуть лад у своєму домі, відстоять національні, духовні, демократичні та соціальні цінності українського народу.
Учасники мітингу-реквієму на честь пам’яті Героїв Крут вимагають від Президента України, Кабінету Міністрів та владної більшості у Верховній Раді:
- повернути згадку про бій під Крутами як символ захисту Української Вітчизни до шкільних підручників з історії України;
- повернути Українському інституту національної пам’яті статус центрального органу виконавчої влади і припинити формувати державну політику збереження національної пам’яті за вказівками з Кремля;
- звільнити з посади міністра освіти, науки, молоді та спорту України Д. Табачника, який всією своєю діяльністю демонструє відверту українофобію, працює як агент іноземної держави.

Ми звертаємося до Президента України Віктора Януковича: саме Ви відповідальні за антиукраїнські, протизаконні рішення підконтрольних Вам судів щодо позбавлення звання Героя України видатних лідерів українського національно-визвольного руху 30-50-х років ХХ століття Степана Бандери і Романа Шухевича. Цей ганебний вчинок лише додасть популярності істинно народним Героям України, а Ви самі ставите під сумнів легітимність свого перебування на високій посаді Президента України. Схаменіться!
Учасники мітингу-реквієму на честь пам’яті Героїв Крут звертаються до всіх громадян України – патріотів своєї Вітчизни: Ми, всі разом повинні повернути життя у своїй країні до справжньої демократії, законності, національного і духовного розвитку.
Слава Україні!
Слава Героям Крут!

29 січня 2011 року
станція Крути Черніг

івської області.

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП









Коментарі (3)
avatar
1
Владу послали в ж…пу . Фоторепортаж
http://sivergrad.org.ua/246-vladu-poslali-v-zhpu-fotoreportazh.html
avatar
2
З тексту не зовсім зрозуміло хто ж ветеран УПА - Валентин Наливайченко чи Лілія Григорович ? Уточніть. будь ласка.
avatar
3
"та діти простого люду, що захищали своє право на не підневільне ,рабське життя - "
То до чого призвела перемога червоних. До рабського життя в ГУЛАГУ та прославляння Садиста-маніяка та вбивці десятків мільйонів ні в чому не винних людей.
avatar