реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Міський голова особисто контролює прибирання снігу у Чернігові

Чернігівський міський голова Олександр Соколов учора ввечері провів розширену нараду з керівниками структурних підрозділів міськради, представниками підприємств, установ та організацій. Основним питанням зустрічі стала організація прибирання міста від снігу та забезпечення життєдіяльності обласного центру в період ускладнених погодних умов (снігопадів та зниження температури).

О.Соколов зауважив, що з першим снігом комунальні служби міста в основному впоралися, хоча на околицях Чернігова ще вистачає роботи. Тому усі служби і надалі мають наполегливо працювати, оскільки до кінця тижня ще очікуються снігопади та зниження температури повітря до 23 градусів морозу.

За інформацією начальника управління житлово-комунального господарства Володимира Кривенка, комунальники забезпечують розчистку вулиць від снігу, а також внутрішньодворових проїздів, упродовж дня розсипають на вулицях Чернігова 250 – 270 т піщано-сольової суміші.

"Сьогодні по місту працювали 46 одиниць техніки, 4 грейдери і 500 двірників", - сказав В.Кривенко. Він додав, що за умови залучення техніки підприємств, за 2-3 дні від снігу будуть розчищені вулиці і у приватному секторі міста.

Крім того, до розчищення вулиць Чернігова будуть залучатися безробітні з міського центру зайнятості. Окрема увага приділена організації належної роботи міського громадського транспорту, забезпечення проїздів для машин швидкої допомоги та під'їздів до лікувальних закладів міста. Представники місцевого хлібокомбінату та молокозаводу поінформували, що працюють у звичайному режимі.

Заступник міського голови Олександр Сердюк зауважив, що комунальники повинні дотримуватися нормативів прибирання снігу та бути готовими реагувати на нові снігопади. "Має бути чітка взаємодія, обмін інформацією, розуміння кожним своєї ролі", - сказав О.Сердюк.

О.Соколов наголосив на необхідності посиленої взаємодії різних служб, а також звернувся до власників магазинів і різних закладів на перших поверхах будинків вчасно розчищати сніг.

"Нам потрібно згуртуватися і діяти разом, аби протистояти несприятливим погодним умовам", - підкреслив міський голова. Він заявив, що для керівників міських служб знаходиться на зв'язку цілодобово і готовий допомагати вирішувати проблемні питання у будь-який час доби.

Кожен із заступників міського голови контролює прибирання снігу в окремому мікрорайоні Чернігова та інформує про роботу двічі на день міського голову.

Ірина Синельник



Теги:снігопад, Чернігів, ЖКГ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar