реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Місія ЮНЕСКО оцінює наслідки російської агресії

У Чернігові розпочала роботу місія ЮНЕСКО.

Протягом цього тижня вона оцінюватиме пошкодження, завдані пам’яткам культурної спадщини міста в результаті російських ракетних атак. Найбільш відомим об’єктом культури міста серед пошкоджених росіянами є обласний академічний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка. Проте постраждали також і П’ятницька, Феодосіївська та Катерининська церкви, Антонієві печери, практично знищена обласна бібліотека для юнацтва у старовинній будівлі Музею українських старожитностей.

Місія, до складу якої входять представники міжнародних організацій ЮНЕСКО та ІККРОМ, після збору відповідної інформації має підготувати план реабілітації об’єктів. Як пояснили в департаменті культури і туризму Чернігівської ОВА, місія працюватиме в Чернігові в рамках реалізації проєкту «Підтримка України в галузі культури та освіти через ЮНЕСКО: реагування на надзвичайні ситуації для всесвітньої спадщини та культурних цінностей: оцінка збитків та захист».

Особливо ЮНЕСКО турбує історичний центр міста, адже він внесений до Попереднього списку всесвітньої спадщини України під назвою «Історичний центр Чернігова, IX—XIII ст.».

Василь ЧЕПУРНИЙ"Голос України"

На знімку: члени місії ЮНЕСКО з вітчизняними фахівцями в Чернігівській ОВА.

Фото надано департаментом інформаційної політики Чернігівської ОВА.



Теги:ЮНЕСКО, Чернігівська ОВА, широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar