реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Місцеві вибори-2010: партія влади «сдєлала» виборчі комісії на Чернігівщині

Пізно вночі 15 вересня 2010 року у Міжнародний день демократії Центральна виборча комісія постановою №355 сформувала регіональні виборчі комісії: обласні, районні, міські (міст обласного значення). При цьому ЦВК змінило назву виборчих комісій на цих місцевих виборах, вилучивши з неї слово «територіальна».
Отже, крім, звісно, обласної виборчої комісії, люди Партії регіонів очолили на Чернігівщині також і ключеві виборчі комісії: Чернігівську та Ніжинську міські, Чернігівську районну, а також найближчі до Києва (по земельним питанням) Бобровицьку, Козелецьку районні.
До того ж, за квотою опозиційної фракції «НУ-НС» від імені місцевих організацій Партії захисників Вітчизни та ХДС у Бахмацьку, Козелецьку, Корюківську, Носівську, Прилуцьку, Сосницьку, Щорську районні та Чернігівську міську, Ніжинську міську, Ніжинську районну виборчі комісії включено по три регіонала.
Крім того, у багатьох виборчих комісіях на посади секретарів і заступників голови від УНП та інших опозиційних партій призначала менш досвідчених осіб, а, навпаки, найбільш підготовлених осіб взагалі не було включено до складу цих комісій. Їх було «вибито» людьми «щирого» патріота Кармазіна або ХДСоюзників Стретовича-Жванії (обласна, Чернігівська і Ніжинська міські, Корюківська, Козелецька, Сосницька, Бахмацька, Щорська, Менська районні виборчі комісії).
Так само невдовзі з’ясується, що на посади голів, заступників, секретарів комісій "помилково" призначено осіб, які не зможуть виконувати свої обов’язки на платній основі. Отже, їх за рішенням більшості (звісно чиєї!) членів комісії від присутніх буде усунено з цих посад.
До речі, чотири районні виборчі комісії очолили литвінівці (Коропська, Менська, Прилуцька, Срібнянська районні), по дві - представники ПРП (Борзнянська, Новгород-Сіверська районні) і СУ-Тигипка (Прилуцька міська і Талалаївський районна), по одному представники ПЗУ (Бахмацька районна), політичної партії «Фронт змін» (Корюківська районна), Республіканської партії України (Ніжинська районна), КПУ (Варвинська районна).
Чому не призначено головою комісії жодного представника від Української народної партії, яка подала кандидатури до складу усіх 26 виборчих комісій ?
Чому немає жодного представника УНП в обласній, Чернігівській, Ніжинській, Прилуцькій міських, Бахмацькій, Козелецькій, Корюківській, Ніжинській, Носівській, Прилуцькій, Сосницькій, Щорській районних виборчих комісіях ?
В УНП вважають, що що Партія регіонів злякалася результатів майбутніх виборів і готує фальсифікації.
І останнє.
17 вересня цього року Чернігівська міська виборчої комісія призначила працювати в комісії на платній основі двох представників від Партії регіонів і одного – представника від ХДС(Стретовича-Жванії), бо заступник голови та секретар комісії від литвинівців і КПУ відмовилися працювати на платній основі.
Отже, процес, як кажуть, пішов…, але у протилежному від демократії напрямку.

Сергій Соломаха





Коментарі (1)
avatar
1
Наразі УНП - єдина партія, що чинить опір диктатурі. Велика подяка і мій голос на наступних виборах.
avatar