реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Мінські угоди - в оцінках європейських політиків

Досягнуті угоди є надзвичайно слабкими. Про це заявила президент Литви Даля Грібаускайте журналістам у Брюсселі перед самітом ЄС, передає «Європейська правда».

"Основна частина рішення – це контроль за кордонами. Її не було погоджено і не було вирішено", - відзначила вона. "Це означає що кордон відкритий для проходу будь-яких військових та будь-якого озброєння", - зауважила Грібаускайте.

"Це означає, що рішення абсолютно слабке", - наголосила президент Литви.

Європейські християнські демократи скептично оцінюють досягнуті 12 лютого мирні домовленості в Мінську. Зокрема, польський євродепутат, заступник голови фракції християнських демократів Яцек Саріуш-Вольський заявив, що вони узаконюють територіальну окупацію з боку Росії, крім того немає впевненості, що військові дії припиняться. Про це повідомляє Польське радіо.

"Це навіть не обережний оптимізм, це песимізм з питанням. Чи справді це необхідний компроміс, або чергова спроба покупки часу Москвою. Насправді, залишається питання про справжні наміри: це тільки перерва, або дійсно мир? Схоже, що це припинення вогню, але не мирне вирішення", - сказав Яцек Саріуш-Вольський.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд на переговорах у Мінську з врегулювання конфлікту на Донбасі пожертвували Україною заради економічних інтересів власних країн.

Таку думку кореспонденту УНІАН у Польщі висловив заступник президента Європейського парламенту Яцек Чарнецький, коментуючи досягнуті домовленості.

"Меркель з Олландом, без участі ЄС і відстоюючи економічні інтереси своїх держав, пожертвували Україною. Цей мир однозначно вигідніший Москві, ніж Києву, тому що де-факто політично санкціонує досягнення РФ", - сказав він.



Теги:донбас, мінські угоди, АТО, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar