реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Міністр оборони Таран ліквідував Офіс реформ

Версія Борислава Берези, який попереджав у свій час, що міністра оборони змінять на догоду Росії для зриву співпраці України та НАТО, схоже підтверджується.

Вчора, 10 квітня міністр оборони ліквідував Проєктний офіс реформ, котрий був мотором і мозковим центром змін в Армії.

Борислав Береза попереджав місяць тому, що з новим міністром - Андрієм Тараном, про курс до НАТО можна буде забути.

"Після мюнхенської конференції з безпеки тоді ще міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив про те, що НАТО готове посилити нашу співпрацю і в кінці року нам підвищать статус до рівня партнера з розширеними можливостями. Правда лише в тому випадку, якщо темп реформ буде збережений. Це викликало дике роздратування в Кремлі. І тоді по різних каналах надійшла інформація, що Путін поставив завдання Дмитру Козаку, який веде від імені Кремля переговори з главою ОП Андрієм Єрмаком, не дати це реалізувати через заміну міністра. Потрібен той, хто просто почне саботувати реформи або зривати їх реалізацію" – говорив Береза.

Таран почав із заяви, що адаптація ЗСУ до стандартів НАТО – тепер недосяжна мета (його заява вступає у протиріччя з Конституцією).

Нещодавно стало відомо, що робота Офісу реформ МОУ – заблокована. Як повідомила керівниця офісу Олеся Фаворська, серед іншого з 26 березня 2020 року усі перепустки експертів Проектного офісу до Міністерства оборони України та ГШ ЗС України (Повітрофлотський проспект, 6) було заблоковано і, як наслідок, остаточно заблоковано можливість роботи над проектами з оборонної реформи (позбавлено можливості брати участь в робочих нарадах, узгоджувати питання, отримувати кореспонденцію, працювати та комунікувати з підрозділами Міноборони та ГШ).

Станом на 30 березня 2020 року Проектним офісом реформ Міністерства оборони не було отримано жодної офіційної інформації щодо причин позбавлення права доступу, та щодо осіб, які ухвалили таке рішення.

"Необхідність їх продовжувати передбачена законодавством, Річною національною програмою Україна – НАТО та багатьма іншими документами. Вже неможливо просто взяти і закрити кордони Міністерства від реформ. Зупинка чи кроки назад у запровадженні життєво важливих реформ можуть мати дуже негативні наслідки для Збройних Сил, підтримки наших партнерів і союзників та ризики для євроатлантичної інтеграції", - йшлося у заяві Офісу реформ МО з приводу недопуску до приміщення Міноборони.

У відповідь на звернення, прес-служба МОУ перейшла на особисті образи і звинувачення. Тактика наступна - вони звинувачують працівників у прогулах, та применшують значення Офісу реформ. Однак, насправді Проєктний офіс реформ донедавна був чи не головним двигуном змін, які наближали ЗСУ до стандартів НАТО. Саме вони розробили реформу харчування (фактично, зупинену новим міністром), реформу сержантського складу, реформи логістики тощо. Саме цей офіс очолював у свій час попередній міністр, Андрій Загороднюк.

І нарешті, 10 квітня міністр оборони ліквідував Проєктний офіс реформ своїм наказом.

Схоже підтверджується версія, що міністр оборони Таран - за призначення якого несе відповідальність особисто Зеленський, - працює зараз на інтереси Росії (нагадаємо, країни, з якою у нас йде війна). Адже у протистоянні з Росією ми можемо отримати перевагу тільки завдяки більш модерній армії в усьому: від зброї і організації підрозділів до якості харчування. Згортання реформ і заяви про неможливість досягнення стандартів НАТО – це те, що грає на руку Росії. І мотиви з яких це робить міністр – не важливі.

Тому, на нашу думку, такі дії містять ознаки державної зради не менше, ніж плівки з братом Єрмака містять ознаки корупційних злочинів.
Тексти



Теги:Українська армія, міністр оборони Таран, НАТО, агенти Москви, команда ЗЕ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar