реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Міністр юстиції вражений тарифами

«Здавалося б, яке діло міністру юстиції до економічної теми – тарифів? – риторично запитував міністр юстиції Павло Петренко в Чернігові. – Але коли в безоплатну правову допомогу, організовану нашим міністерством, чверть звернень надходить щодо несправедливих тарифів – мусимо реагувати».

Тільки в трьох областях України тарифи є економічно обґрунтованими. Зокрема, в Чернігові економічно обгрунтований, тариф на тепло і гарячу воду становить 1300 гривень на 1 гагакалорію тепла. Але «Облтеплокомуненерго» виставляє рахунки по 1705 гривень. Схожа ситуація і з фірмою «ТехНова», яка орендує Чернігівську ТЕЦ. Як зауважив міністр юстиції, засновниками фірми «ТехНова» є дві кіпрські, тобто офшорні компанії.

У Ніжині та Прилуках також значно вищі тарифи, ніж мали би бути. Скажімо, компанія «НіжинТеплоМережі» вимагає від громадян 2036 гривень за гігакалорію тепла. Таку ситуацію міністр юстиції назвав свавіллям місцевих князьків з перекиданням вини на уряд. Тому Павло Петренко повідомив, що уряд буде вирішувати питання про встановлення граничних цін на згадані послуги. Точно так як доведеться унормовувати самі платівки: «Вони складаються так, щоб людина і з вищою освітою нічого в них не зрозуміла, а продовжувала просто переплачувати».

Тим часом сесія Чернігівської міської ради ухвалила рішення про відміну терміну оренди компанією «ТехНова» комунальної ТЕЦ до 2033 року й повернення до строку за попереднім договором, тобто до 2023 року. Окрім того, на прохання громадськості міський голова Владислав Атрошенко доручив створити робочу групу для проведення аудиту діяльності компанії "ТехНова", включивши до неї міських депутатів, а також професійних аудиторів. Як сказав міський голова на сесії, компанія орендує цілісний майновий комплекс КЕП «Чернігівська ТЕЦ» вже 19 років, і за ці роки суттєвого оновлення обладнання та мереж не було.

Василь ЧЕПУРНИЙ,
м. Чернігів.



Теги:Облтеплокомуненерго, Технова, тарифи, Павло Петренко, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
интересный вариант
avatar