реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Міністр екології звинуватив Бурковського у неправді

У Міністерстві екології та природних ресурсів вважають, що місцеві чиновники покривали ситуацію з отруєнням хімікатами річки Остер, повідомляє "112 Україна".

«Місцеві чиновники, на жаль, не зверталися в Мінекології щодо ситуації з отруєнням р. Остер хімікатами, більше того, у мене є обґрунтовані підозри, що вони покривали ту ситуацію, яка відбувалася, і те, як вона розвивалася на річці Остер», - зауважив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

За його словами, Мінекології створило міжвідомчу групу, яка працювала по всій протяжності річки Остер до точки впадіння в Десну.

«Ми взяли в більш ніж 20 точках проби грунтів, на сьогодні я можу сказати, що попередні результати показали, що в забрудненнях містяться фосфати. Це означає, що ми можемо робити певні припущення щодо того, де відбулося забруднення», - розповів міністр.

Як повідомлляє газета "Сіверщина", головний екологічний інспектор області Леонід Бурковський (на фото) публічно запевняв, що з річою Остер все гаразд, жодної проблеми нема, а в річці просто не вистачає кисню...



Теги:отруєня річки, міністерство екології, Леонід Бурковський, річка Остер


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
0
1
Не треба бути екологом, щоб бачити скільки хімікатів вносять на поля.  Села перебувають в хімічних зашморгах. Смертність у Ніжинському районі найвища на Україні. Господарювання на землі великих компаній з монокультурами - ось причина негараздів. Де громадські екологи? Невже всі грантоїди?
avatar
2
Усі!!!!
avatar