реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Миколай з янголом Андрієм

- Миколаю, то знову Ви чистите свого кожуха? - з подивом і острахом, крізь важкі снігові хмари, запитав янгол Андрій. Не чекаючи відповіді, бубонів собі під носа: "А як на Землі почують? Воно б то і нічого, бо вже давно звикли до зміни погоди, до того, що в взимку дощить і грім гримить... Але в Україні... - глянув Андрій на батьківське обійстя, - там десятий рік війна..."

Тим часом Миколай продовжував металевою щіткою ретельно чистити кожуха і, де траплялися дірки, одразу зашивав броньованими нитками. Танки, крилаті ракети, дрони, назви яких Миколай і не запам'ятовув, різні реактивні установки, як реп'яхи начіплялися... Доводиться їх знову і знову викидати у смітник. Миколай вже навіть знає, що з тим металобрухтом робити. Те, що вціліло, не без його допомоги, підремонтують, перефарбують і знову на фронт відправлять, тільки тепер вже для українського війська на озброєння. А решту - трохи в музеї, трохи на переробку. Гуп, гуп... Відчепилися від кожуха дві нерозірвані ракети. З ними обережніше треба.

- Ти, Андрію, подарунки вже підписав?
- А що їх підписувати, якщо діти цьогоріч практично нічого особливо не просять? Матвій і листа не писав, бо соромиться щось просити. Всім важко. Злата цукерок хоче і ляльку, то я вже у адвент-календар пороскладав. Дмитрик намалював якусь сучасну іграшку, але знає, що не всі магазини зараз працюють. Я йому синю машинку поклав, ту, де двері і багажне відділення відчиняються. Миру всі хочуть, Миколаю.

- Добре, Андрію. Що батьки твої просять?
- Моляться вони за душу мою і на онука чекають. Оленка на Різдво має народити дівчинку.

- Дівчинка - це добре, - потішився Святий. - А хлопців на чергування розбудив?
- У них ротація зараз. На Новорічні свята знову на позицію, то хай ще подрімають.

- Мудрості тобі не займати, Андрію. Будеш моїм помічником, якщо хочеш. Піду бронижелет відрегулюю під утеплену форму, а ти листи подочитуй і однак усім діткам подарунки поклади. Усім-усім, чуєш? Маленькі українці всі були чемними цього року, терплячими...

Людмила КОВАЛЬЧУК

Малюнок Юрія Журавля



Теги:широка війна, Людмила Ковальчук, святий Миколай


Читайте також



Коментарі (0)
avatar