реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Микола Томенко виступив проти антишевченківських ідей влади

Микола Томенко, заступник Голови Верховної Ради, разом із народним депутатом (БЮТ) Валерієм Дубілем представив у Чернігові та Новгороді-Сіверському книгу Михайла Чалого «Життя і твори Тараса Шевченка». Книга перевидана вперше з 1882 року і є першою біографією Кобзаря, написаною його товаришем. Завдяки Миколі Томенку книга не тільки побачила світ, але й надійшла сьогодні у всі школи Чернігова та Новгорода Сіверського – батьківщини Михайла Чалого.
Микола Томенко, як завжди, був іронічним:» Оскільки у влади нема ідей до 150-річчя смерті Шевченка, крім вертолітного майданчика, я вирішив видати книгу. Оскільки олігархи не мають національності і зараз схиляються до антиукраїнської політики влади, кошти на видання було знайти важко».

Тим не менше, Микола Томенко видав український діловий щорічник, в якому на кожен день прописані українські діячі і події та планує до видання мистецький альбом Тараса Шевченка – першокласного художника.

Микола Томенко:» Всі знають Барабашовський ринок (власник – народний депутат Фельдман – ред..), але не всі знають видатного астронома Барабашова. Тому і він є в моєму щорічнику. Також є там афоризми українських діячів плюс неукраїнських, які добре говорили про Україну. Скажімо, Чехов оцінював українського селянина, як веселого і тверезого в порівнянні з московським. Тираж у 5 тисяч розійшовся добре».
Василь ЧЕПУРНИЙ




Теги:Чехов, Фельдман, нові книги, Шевченко, Верховна Рада, Томенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar