реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Медсестри і псоріаз

29 жовтня в міжнародному календарі позначений як Всесвітній день псоріазу (World Psoriasis Day). Ініціатором його установи в 2004 році виступила Міжнародна федерація асоціацій псоріазу.

Ця дата в першу чергу зачіпає тих людей, які страждають від цього захворювання, а також лікарів-дерматологів, які допомагають людям лікувати його. Адресований він, однак, і всій світовій спільноті, так як статистичні дані говорять про те, що близько 3% населення світу страждають від псоріазу або псоріатичного артриту – захворювання, пов’язаного з поразкою не тільки шкірних покривів, але і суглобів людини.

У цей день по всьому світу проводяться лекції, семінари із залученням медичних фахівців, конкурси малюнків та листівок, фотовиставки, роздача листівок та інформаційних брошур, консультації в медустановах і інші заходи. В окремих країнах проводяться відкриті заняття йогою з хворими на псоріаз.

І в нашому обласному центрі радіаційного захисту та оздоровлення населення напередодні цієї дати була проведена загальнолікарняна медсестринська конференція під певною темою. Під час доповіді перед учасниками заходу лікар- дерматолог центру Олена Клименок – окремо зосередила увагу присутніх про важливу роль просвітницької діяльності, яка повинна бути спрямована на те, щоб роз’яснювати людям способи профілактики захворювання на псоріаз, знати своє ставлення до так званої групи ризику, тобто розуміти чи є схильність до захворювання. Домогтися знання і, що ще важливіше, розуміння хворим і оточуючими того, що псоріаз не належить до інфекційних захворювань – важливі завдання, що сприяють вирішенню проблеми психологічного дискомфорту, що переживається, як хворим, так і оточуючими його людьми. Причому цей дискомфорт для хворого може стати фактором, що збільшує прояв захворювання.

І найважливіше, про що варто пам’ятати не тільки 29 жовтня, і про що говорять всі медичні фахівці: профілактика краще, ніж лікування! Тому бережіть нервову систему, прагнете до позитивних емоцій, не нехтуйте відпочинком, прогулянками на свіжому повітрі і усвідомлюйте свої дії фізичними навантаженнями.
Крім медичних питань на конференції також були обговорені найбільш актуальні юридично-правові питання та питання щодо нового (реформ) в законодавстві після інформаційної доповіді юрист-консульта центру Лесі Терещенко.

Іван ОСАДЦІВ



Теги:чернігівський радіаційний центр, псоріаз, Іван Осадців


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Дуже приємно що надрукували мою статтю. Було б добре, якщо б авторство зберегли. Кажуть, що коли тебе цитують – ти вже хтось. Якщо у тебе крадуть – ти людина видатна… smile
Тут вперше було опубліковано: http://ch-ocrzon.com.ua/news/zagholovok_stat_i0123456789
avatar
2
Добре, що хоч назва публікації змінена: http://ch-ocrzon.com.ua/news/zagholovok_stat_i0123456789
avatar
3
http://ch-ocrzon.com.ua/news/zagholovok_stat_i0123456789
avatar