реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Чернігівські "рехворматори" чи "меддиверсанти"?

Відкрийте "Урядовий портал", цитую: «В нас запроваджується так званий пакет антикризових дій, за яким медичні заклади, які внаслідок другого етапу реформи отримали менше фінансування з державного бюджету, ніж це було минулого року, будуть дофінансовані до рівня минулого року. Ця постанова вже вступила в дію. Все фінансування відбуватиметься починаючи з 1 липня і до кінця 2020 року. Зараз НСЗУ укладає договори із відповідними закладами. Це рішення, яке вступило в дію. Ми врятуємо наші медичні заклади, як і обіцяли, в тому числі, Президент і я», - підкреслив Максим Степанов.

За словами очільника відомства, наразі в Україні 332 медичних заклади опинилися на межі існування – оскільки при плануванні 2 етапу медичної реформи, який стартував з 1 квітня, мають дефіцит державного фінансування понад 50%.

До таких медзакладів відносився колишній КНП "Чернігівський ОЦРЗОН". При цьому із поліклінікою для постраждалих внаслідок чорнобильської катастрофи на 1 квітня не було взагалі ніяких проблем, лише із стаціонарами, де не було реанімації...Тобто дочекавшись в карантині до 1 липня, можна було отримати фінансування і працювати дальше.... Так ні, "горе-рехворматори" в нашій області, як сказав один інвалід Чорнобиля, "щоб їм в роті пір'ям поросло", реорганізували (читай ліквідували) медзаклад, турбуються про державний бюджет, патріоти... Як сказав мій один друг, сімейний лікар із США із нашої діаспори - "Зарплата ваших 20 лікарів і 20 медсестер в поліклініці в сумі менша, як зарплата одного хорошого американського сімейного лікаря... Що ж то за державу ви таку будуєте, котра не може собі дозволити такі витрати для медобслуговування чорнобильців цілої області... Навіть уряд США фінансує "Українсько-Американський тіреоїдний проект" (більше 10% комплексних обстежень), програму скринінгового обстеження щитовидки у осіб віком 34-52 роки, що потерпіли від "йодного удару"... Таке враження, що у вас чужий, окупаційний уряд... При цьому берете щорічно мільярдні доларові кредити..."

Нагадаю, що в області біля 60 тис. мешканців територій, забруднених радіацією в 7-ми контрольованих районах, майже 8 тис. ліквідаторів, 2 тис. евакуйованих, 4,5 тис. інвалідів Чорнобиля, 179 тис. осіб віком 34-52 роки, що потерпіли від "йодного удару" внаслідок Чорнобильської катастрофи...

Іван ОСАДЦІВ



Теги:Чернігівська рада, Іван Осадців, чорнобильський центр


Читайте також



Коментарі (0)
avatar