реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Медреформа: викликів стало менше

Мова йде про виклики, пов’язані з серцево-судинною недостатністю, критичними станами бронхіальної астми та діабету 2 типу.

Урядова програма “Доступні ліки” працює вже другий рік. Пацієнти, що мають серцево-судинні захворювання, діабет 2 типу та бронхіальну астму отримують якісні та ефективні препарати безоплатно чи з незначною доплатою.

За час роботи програми пацієнти отримали ліки майже за 20 мільйонами рецептів на суму близько 900 мільйонів гривень.

Урядова програма спонукає українців систематично відвідувати лікарів. Це дає можливість терапевтам контролювати перебіг хронічних захворювань, вчасно коригувати лікування та попереджувати можливі ускладнення.

Регулярний прийом ліків та відвідування лікаря суттєво вплинули на зменшення кількості критичних станів у пацієнтів. Так, за рік роботи програми, кількість пацієнтів з нормалізованим цукром у крові при діабеті 2 типу збільшилася на 6,5%. Кількість викликів швидкої допомоги з підозрою на інсульт чи інфаркт зменшилася на 4,2%. Майже на 6% менше українці викликали швидку через приступи бронхіальної астми.

Нагадаємо, для того, щоб отримати ліки за програмою, необхідно звернутися до свого сімейного лікаря чи терапевта, отримати правильно виписаний рецепт та обміняти його на ліки в аптеці з позначкою “Доступні ліки”.

Цього року Уряд виділив на програму 1 мільярд гривень. Зараз в програмі налічується 239 препаратів, 47 з яких можна отримати безоплатно у 7 692 аптеках України.

За повідомленням Прес-центру Міністерства охорони здоров’я України.



Теги:медична реформа, доступні ліки, Уляна Супрун


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Одна заковика - на всіх сімейних лікарів не вистачає... На всю область, 1 млн. пацієнтів, записалося тільки 100 тис. Решта - "за бортом".
avatar