реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Матова або глянцева металочерепиця: що вибрати?

Металочерепиця - це найпоширеніший вид покрівлі. Це листи металу, які виготовили з увагою на текстуру оригінальної керамічної черепиці. Таке покриття відмінно захищає від дощу, снігу та вітру, а її середній термін експлуатації досягає 50 років.

Люди вибирають металочерепицю з кількох причин: вона міцніше і надійніше шиферу, а ще вона легше і дешевше керамічної черепиці. Тобто це своєрідна золота середина серед всіх видів покриттів. Але коли людина все-таки вирішується на вибір саме такого покриття, перед ним постає ще одне питання: глянцева або матова черепиця?

Глянцева і матова металочерепиці зроблені з однакового матеріалу, але з різним поверхневим полімерним покриттям. У першому випадку - це блискучий глянець, а в іншому - класичний мат. Нижче більш докладно розберемо плюси і мінуси цих видів.

Головні відмінності між матовою і глянцевою поверхнею

Почнемо з основних технічних параметрів. Товщина виробів однакова: 0,4 - 0,5 мм. Але глянцева поверхня через більш тонкого і непомітного шару поліестеру трохи програє матової в товщині. Матовий шар додає ще 10 мікрон до товщини, через що лист стає товстим і міцнішим. Тому при покупці матовою металочерепиці, можна часто спостерігати збільшену гарантію на покрівлю. Якщо на глянцеву черепицю дають 25-35 років, то на матову - до 50 років. Це одна з причин чому багато власників люблять ставити саме матову металочерепицю.

Ціна

Справжня глянцева металочерепиця не може бути дорожче матовою. Це через те, що на матове покриття наносяться додаткові 5-15 мікрон Поліестер. Ціна між видами покриттів хоч і не величезна, але різниться. Деякі власники відмовляються від можливих додаткових років служби в обмін на дешевизну, адже в кошторис на будівництво вже закладена певна сума. Проте, матове покриття металочерепиці все одно є найпопулярнішим і виграє у глянцевому за кількістю продажів.

Дизайн

З точки зору естетики матова металочерепиця більше схожа на класичну керамічну черепицю. Зовні вона виглядає дорожче і не відбиває сонячне світло, тому в сонячну погоду вона не буде блищати і світитися.

Підробки

Одне з головних в покупці металочерепиці - це переконається в оригінальності виробу. На ринку є багато недобросовісних продавців, які хочуть продати вам металочерепицю незрозумілого походження під виглядом продукції відомого бренду. При замовленні черепиці переконайтеся в наявності сертифіката якості сировини і маркування на самому виробі. В крайньому випадку можна перевірити товщину мікрометром. Але не потрібно боятися замовляти металочерепицю через інтернет. Часто там нижчі ціни, а за відгуками можна визначити репутацію магазину і якість продукції.

Плюси матовою металочерепиці

Головні плюси матовою металочерепиці - це міцність і збільшений час гарантії. Середня тривалість служби такого матеріалу - 25-35 років. Але якщо ви знайшли матовий виріб за ціну схожу з глянцем, зі зниженою гарантією і від відомого бренду (тобто не підробку), значить, потрібно згадати про ще деякі параметри.

Стандарт товщини плити - від 0,4 до 0,5 мм. Все, що нижче - підробка. А ось з товщиною цинкового покриття деякі виробники «граються». На металочерепиці для даху будинку повинно бути не менше 200 грам цинку на квадратний метр. Продаються моделі з вмістом і 180, і 160 - такий матеріал прослужить менше, але його можна використовуватися для будівництва парканів. Ідеальний варіант для даху - металочерепиця з товщиною 0,5 мм і оцинковкою в 250 грам на квадратний метр.

Трохи про інші плюси матового покриття:

  • Майже не потрібно прибирати. Витратьте трохи часу на очищення покрівлі від забруднень. Це важливо для матової поверхні, на якій видно навіть найдрібніший сміття і пил.
  • Дизайн. Зовнішній вигляд дорожчий і презентабельний. Якщо у вас якщо зайві гроші, краще витратиться і купити черепицю з великим терміном служби і відмінним зовнішнім виглядом.

Матова або глянцева металочерепиця: що вибрати?

Плюси глянцевої металочерепиці

Крім ключових характеристик при покупці металочерепиці головне, щоб вона вам подобалася. Якщо у вас будинок в яскравій палітрі, глянцевий тип стане більш вдалим варіантом.

Основні плюси:

  • Якість. Хоч товщина полімерного покриття тут менше, ніж на матовому, можна підібрати черепицю з високим ступенем оцинкування. Це додасть до служби ще кілька років.
  • Ціна. Така черепиця значно дешевше. При виборі черепиці для великого будинку цей показник відіграє важливу роль.



Теги:металочерепиця, дах, оселя, споживач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar