реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Маслєнніков привласнив 32 мільйони бюджетних коштів Міноборони

Поціновувач дорогих автівок та “золотих” зупинок Сергій Масленніков потрапив у чергову кримінальну справу. Цього разу його накрила контррозвідка СБУ, за привласнення 32 мільйонів бюджетних коштів під час виконання держоборонзамовлення. Прізвище Чернігівського “Свинарчука” ми дізналися з власних джерел. А от про подробиці обородки з привласнення коштів детально йдеться в офіційному повідомленні, яке було розповсюджено сьогодні.
Оперативники спецслужби встановили, що протягом 2017-19 років власник одного з чернігівських комерційних підприємств уклав два договори з Міноборони загальною вартістю понад 100 мільйонів гривень. Один з контрактів передбачав поставки пристроїв для систем захисту бойових гелікоптерів. За сприяння колишніх військових високопосадовців, у тому числі одного з заступників міністра, він значно завищив вартість продукції військового призначення.

Частину перерахованих МО коштів підприємець через низку підконтрольних підприємств перевів у готівку через проведення фіктивних безготівкових операцій. Виведені у «тінь» гроші були привласнені учасниками оборудки.

За попередніми підрахунками сума збитків, завданих зловмисниками державному бюджету, становить понад 32 мільйони гривень.

У ході проведення низки санкціонованих обшуків у військових підрозділах відповідальних за закупівлю продукції, зокрема Києві, Харкові та Чернігові правоохоронці вилучили фінансову та платіжну документацію, печатки комерційних структур, задіяних у протиправних оборудках.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності. Серед фігурантів справи є один діючий співробітник Міноборони.

Заходи із викриття зловмисників проводились співробітниками Управління СБ України в Чернігівській області спільно з детективами НАБУ під процесуальним керівництвом САП.

http://newch.news/2020/01/22/%d0%bc%d0%b0%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d1%96%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%b2-32-%d0%bc%d1%96%d0%bb%d1%8c%d0%b9%d0%be%d0%bd%d0%b8-%d0%b1%d1%8e%d0%b4/



Теги:Корупція, Маслєнніков, Міністерство оборони, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar