реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Марш захисників: команда Зе програла

Об 11:30 рівно стало остаточно зрозуміло, що місця на площі, яка розрахована на 7 000 чоловік, не вистачає, і Оргкомітетом було прийнято рішення почати рух.

Величезна кількість людей, які вишукувались вздовж маршруту Маршу, радо вітали проходження колон. Кількість жовто-блакитних стягів, вишиванок та посмішок сягала критичного рівня.
Коли голова колони нарешті дісталась Майдану Незалежності, виявилось, що її хвіст досі знаходиться в парку Шевченка! Це повністю зламало першочерговий сценарій розміщення на Майдані, тому довелось імпровізувати, і швидко. Впорались.

Це був дуже емоційно потужний день. Не маючи майже ніяких організаційних та фінансових ресурсів, Руху Ветеранів України та цілому переліку патріотичних організацій вдалось організувати захід загально-державного масштабу. За інформацією ГУНП в м. Києві, тільки учасників Маршу в ветеранських колонах було більше 15 тисяч, а загальна кількість людей, які відвідали його, перевищує 50 000!

Ми зустрілись з бойовими побратимами, продемонстрували свою солідарність з братами та сестрами на фронті, а головне – дали суспільству можливість вживу подякувати своїм захисникам. А ще нагадали ворогу зовнішньому і ворогу внутрішньому, що на відміну від їх мрій нас все ще дуже, дуже, дуже багато. І на місце кожно павшого встають сотні нових.

Сонячне небо, українські прапори, українська громадо, і українські Захисники.
Нам здається, що це був емоційно чудовий День Незалежності.
З Днем Народження, наша люба Україно!

Рух Ветеранів України

Після Нашого Маршу я дуже хочу подякувати українцям, які підтримали ветеранів. Це - найсильніше враження від заходу.

З нами - все зрозуміло. Але тисячі й тисячі людей, які дякують і... через одного плачуть...
Це - розчулює.

І, одночасно, це - наша мовчазна згода: ми стоїмо один-за-одного.
Солдати підписали кров'ю, громадяни - прикривши спину, а зараз - підставивши плече.
Нація відбулася.

Олександр СОСНИЦЬКИЙ

Гадаю, що назва "хода гідності" в зелених виникла на початку, коли вони прийняли рішення на проведення свого заходу на противагу Маршу. Але потім щось пішло не так. Пам'ятаєте інфу, яка проскакувала? Про те, що через військомати намагалися набрати ветеранів для своєї ходи? Певно не знайшлося достатьо охочих. Та й цивільних бюджетників також бажаючих не густо виявилось. А ще вони намагались запропонувати організаторам Маршу приєднатись до офіційного дійства. Отримали відмову. Взагалі, вчора була перша поразка зелених у інформаційному полі. І то добре є.

А ще хочу вибачитись перед організаторами Маршу Захисників України за свої висказані сумніви. Все вийшло. Використати Марш у своїх цілях зелені не зможуть, надто великий контраст. Звісно, "поклонники Зе" ще будуть захищати свого кумира, але у головах тих, хто ще не втратив здібність думати, вже оселилися сумніви. І то також добре є.

Сергый КУЗЕМКА



Теги:російсько - українська війна, 24 серпня, марш захисників, команда ЗЕ, рух ветеранів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar