реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Марківа звільнено: перемога України в Італії

Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, повністю виправдавши його. Український нацгвардієць Віталій Марків у першій після свого звільнення промові заявив, що перемога в суді - це пам'ять про усіх загиблих захисників України.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Також Марків згадав і про російських пропагандистів. "Це надзвичайна подія. Ми показали, що правда є. Моїм засудженням було показано, що кремлівській пропаганді немає меж, але справедливість існує. Ця перемога у суді – це пам'ять про всіх загиблих захисників України", - зазначив він.

Заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Національної гвардії імені Кульчицького, старшого сержанта Марківа затримали 30 червня 2017 року в Італії за підозрою у вбивстві італійського журналіста Роккеллі і російського перекладача Андрія Миронова, яке сталося 24 травня 2014 року під Слов'янськом.
12 липня 2019 року суд присяжних в Італії засудив Марківа до 24 років ув'язнення.
20 листопада Україна подала апеляційну скаргу на вирок Марківу. Розгляд апеляційної скарги Апеляційним судом округу Ломбардія очікувався навесні 2020 року. Однак початок апеляційного процесу було заблоковано через пандемію COVID-19.
12 вересня стало відомо, що адвокати Марківа подали до Апеляційного суду присяжних Мілана нові виправдувальні докази.
1 жовтня Апеляційний суд Мілана постановив зробити новий переклад допитів і розмов Марківа у зв'язку з тим, що перекладач, яка перекладала ці його свідчення, відмовилася від свого перекладу.

Фактично Італія судила Марківа на догоду путінській Росії і численним прихильникам Путіна у владі Італії. Перемога в суді зараз показала: Україна має зуби і вміє захищатися.



Теги:Віталій Марків, Нацгвардія, російсько - українська війна, Україна - Італія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar