реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Маріупольці вчать європейців європейським цінностям

Маріупольці звернулися з відкритим листом до жителів міст вільної Європи

"МИ ВИКОРИСТОВУЄМО СВОЄ ПРАВО НА САМОЗАХИСТ. ХІБА НЕ ТАК ЧИНИЛИ Б І ВИ?"

Учора зранку наше місто прокинулося від залпів важкої артилерії на околицях. Завтра воно може прокинутися окупованим.

Вже протягом семи днів, відколи російські війська увійшли до українського міста Новоазовська, за кілька десятків кілометрів від нього півмільйонне промислове місто Маріуполь готується до війни. Точніше, воно готується до того, щоб цій війні дати відсіч.
Студенти покинули навчання, аби вступити до лав батальйону територіальної оборони та захищати своє рідне місто.
У створений активними городянами штаб спротиву жителі міста зносять теплі речі, харчі, предмети побуду, бронежилети та шоломи.
Звичайні громадяни взяли до рук лопати та інтенсивно риють окопи, які мають стати на заваді російській важкій техніці.
Ні, це не середньовіччя, це Європа ХХІ сторіччя.

Звісно, через свої потужні інформаційні канали Росія розповідатиме вам про "київську хунту" та "звільнення російськомовних людей південного сходу". Але як тоді бути з окопами, камуфляжем та бомбосховищами? Хіба так зустрічають "освободителів"? Ні, так зустрічають агресора, так готуються до окупації, яку несе нам російська армія. Ми - громадяни своєї країни та свого міста, використовуємо своє право на самозахист. І не треба покладати забагато надій на щойно укладене в Мінську перемир'я. На жаль, маємо справу з тими, хто звик порушувати домовленості.

Цим листом ми звертаємося до громад міст Європейського Союзу. Подивіться як відчайдушно маріупольці борються за свою свободу, як самозречено кидають виклик агресії значно більш потужного противника. Хіба не так чинили б і ви, якби російські танки завтра опинилися у вашому місті?
Саме тому просимо вас підтримати Маріуполь, виявити свою солідарність із громадянами нашого міста, яке у ході кривавої путінської кампанії проти України показало зуби і свою здатність чинити опір.

Яким чином виявити солідарність - справа за вами. Зберіть акцію, напишіть нам або російському уряду відкритого листа, влаштуйте твіттер-шторм або прес-конференцію.
Звісно, це не зупинить Путіна, але, принаймні, розставить у цій війні всі крапки над "і": Росія, так само, як свого часу Радянський Союз, знову йде "звільняти" світ своїми танками, а Вільні Громадяни України, ризикуючи життям, захищають власну свободу.

Треба бути чесними з собою: Європа надто слабка, щоб зупинити Росію, але вона має бодай продемонструвати свою підтримку тим, хто не боїться кинути російській агресії виклик - просто тому, що їм вже нікуди відступати. Якщо ж це звернення буде проігнороване, а російські танки таки зайдуть до нашого міста, просто знайте, що відповідальність за цю війну лежить у тому числі на вас, Вільних Громадянах Європи.

Штаб спротиву "Новий Маріуполь"
Facebook https://www.facebook.com/groups/NoviyMariupol
Vkontakte http://vk.com/new_mariupol



Теги:європейські цінності, Маріуполь, російсько- українська війна, російська агресія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar