реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Малороси - смакоузи на своїх місцях

Поки українці, бойкотуючи, дивилися футбол з Московщини, на самій Московщині, не відриваючись на чємпіонат, вирішували що робити з Україною. На сходняку РПЦ в Єкатеринбурзі.

Звісно, на сходняку був присутній "незалежний і самостійний в управлінні" Ондатрій Березовський, "митрополит Київський". Він, разом із шефом Ґундяєвим, підбив проміжні підсумки диверсійної боротьби проти визнання української автокефалії.

Ну то само собою.

Цікавішою, як на мене, була рокировочка московських єпископів, яких знов кидають в бентежну Україну.

Так, у Греції 14-го липня помер Тихон Чижевський - "єпископ Івано-Франківський" РПЦ.

На початку 1990-их цей буковинець був "приліпився" до Харківського розколу, зрадивши свого архієрея - Філарета (Денисенка). Далі він крутився в США, потім його "кинули під танки" - на Галичину. Так і помер - русскім человєком (але чомусь у країні НАТО).

У Єкатеринбурзі ж вчора не довго журилися за солдатом. Швидко підшукали нового.

Хто ж це? Аааа... Повертають із шпіонського відрядження легендарного Іова Смакоуза - 8 довгих років цей уродженець Почаєва провів у трудах на "патріарших проходах РПЦ в Канаді".

До того сей монашек, що також був зрадив свого архієрея Філарета, встиг побути єпископом Сумським РПЦ. Запам'ятався мені страшним почаївським акцентом, з яким він "штовхав" проповіді сугубо московським язиком. (Суми ж! Пачті навароссія... )

Офіційно ще не повідомили, але Смакоуза напевно кинуть на вакантний Франківськ - Іов відданий Москві кадр, громадянин України, знає "западенські расклади".

І так подивисся - нема й нема у Москви недостатку в "блаґонамєрєнних малоросах". Довіряють їм по-крупному: шлють до США, Канади чи Аргентини. Бо ж і на тамтешніх парафіях РПЦ відсотків 70% - українці. Такой уж оні народ - "постоянно разисківают істінную блаґодать". Тому й Смакоуз із Чижевським - "ко двору".

І дивно, що усі вони - сучасники патріарха Філарета. Оці всі Березовські, Свистуни, Генсицькі, Смакоузи... Усім Філарет знає ціну. Бо кожен утік від свого архієрея, поїхавши в особистий "Єкатєрібурґ".

Що буде далі? Малороси будуть на своїх місцях. Ми будемо бойкотувати чергові футболи у Мордорі.

А патріарх Філарет, як той Мойсей, може й не побачить Томоса.

Ну що ж. Тоді побачимо його ми - народ нестійкий у бойкотах і нетерплячий в очікуваннях.

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:Іов Смакоуз, РПЦ, синод в Єкатеринбурзі, Ростислав Мартинюк, малороси


Читайте також



Коментарі (0)
avatar