реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Мало свічок і панахид -- треба осмислення

Вчора в Інституті історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка відбулося громадське обговорення проекту обласного плану заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів та у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932—1933 років в Україні за участю науковців та представників громадських організацій.

Захід проводили директор Інституту, голова правління Чернігівської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Олександр Коваленко, заступник начальника управління, начальник відділу суспільно-політичного моніторингу Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ігор Слезко та науковий співробітник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко.

Голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний запропонував продовжити збір даних про загиблих від штучного голоду, адже тільки в його селі Авдіївка Сосницького району враховані всього двоє осіб. Також, на дмуку виступаючого, трагедіія, організована комуністами, потребує науково- публіцистичного осмислення з проекцією на сьогодення. Скажімо, проблеми демографії закладені саме там, як навіть і геополітичні проблеми сьогодення.

Фото з сайту "ПіК".



Теги:Інститут історії, Просвіта, Василь Чепурний, Авдіївка, Голодомор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar