реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Скільки загинуло українців?

З якогось дива піднялася дискусія - мовляв, цифра знищених Голодомором українців в 10,5 мільйонів завищена і її ніяк не можна називати. Шо за шиза? Від того, що знищено не 10, а 7 мільйонів - комусь буде легше? Чи просто не можна, щоб українців постраждало більше в Голодомор, ніж євреїв у Голокост? Так вірмен ще більше загинуло (пропорційно до числа народу) від турецької різанини у 1915 році, а світ і досі це крізь зуби, інколи, нехотя визнає, а тюркський взагалі це заперечує (як, до речі, і право курдів на свою державу).

Думаю, що ніхто не знає і не взнає точну цифру знищених українців комуністичним Голодомором. Он СРСР до кінця своїх днів так і не зміг порахувати числа загиблих військовослужбовців у війні, яку він називав атєчєствєннай і священнай. А що вже казати про тотально замовчуваний Голодомор?!

Та пригадую, що в Книзі пам'яті з мого села сільрада подала дані тільки про двох померлих від голодомору. Що є відвертою брехнею - заниженням цифри. Адже тільки у моєму роду двоє померлих - прадіди мої Самійло Чепурний та Євсентій Ященко. Але їх прізвищ нема у тому лінивому списку сільради...

...І ще пригадую як мій 93-річний друг дід Іван Горілий із села Городище родом (під Бахмачем) згадував як влада перед голодовкою провела тотальне вилучення зброї у селян. Дід Іван впевнений: готувались до Голодомору!
Чомусь це згадалось у контексті заборони вільного продажу зброї...

Василь ЧЕПУРНИЙ

Фото 2018 року



Теги:геноцид, Василь Чепурний, Голодомор, Авдіївка


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Сьогодні під час "круглого столу" «Геноцид українців у ХХ столітті» Микола Герасименко – Заслужений юрист України, генерал-лейтенант СБУ, член Вченої ради філіалу «Інститут досліджень Голодомору» Національного музею Голодомору-геноциду, повідомив як Інститут демографії та Інститут історії НАНУ втричі занижували кількість жертв Голодомору.
avatar