реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Майно та успішність

Нещодавно до мене звернулась людина, яка жалілась на те, що ніяк не може досягти успіху. Головна скарга була на те, що люди навколо мають і те і се, а ця людина не мала і десятої частини від згаданого. І успіх на думку цієї людини вимірюється виключно статками та майном.

Перше, що я спитав: що мали твої батьки, що потім надали тобі у користування?
У відповідь я почув: нічого вони мені не дали, бо я родом з села і ми там жили у старій бабусиній хаті, батько рано помер, а мама виховувала ще трьох моїх братів та сестер.

Потім я спитав: а оті заможні та успішні що отримали від своїх батьків?
...

Далі я розповів, що успішність - це не об'єм та вартість майна у користуванні, а здатність те все збільшувати. Хто мав на початку майже нуль, а потім має бодай щось - набагато успішніший за того, хто мав все з самого початку і лише витрачав те, до чого власних рук не доклав.

Хто збільшив свої статки у 2, 3 чи 10 разів - може не мати квартири, авто, дорого вартісних речей, але він успішний, бо вміє збільшувати те, що має.

А той, хто має високу зарплату у компанії, яка належить його батьку або його влаштував на посаду рідний дядько і його не женуть звідти виключно через повагу до дядька - той не успішний, хоч і має майна набагато більше.
Щоб оцінити успішність людини, треба не лише дивитись на те, що він має зараз, а й на те, з чого він все те починав.

Анатолій ЯРОВЕД



Теги:успішність, Психологія, Анатолій Яровед, багатство


Читайте також



Коментарі (0)
avatar