реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Майнхард Холлер та Юрій Кот на чернігівській сцені

З концерту в Чернігові розпочалися гастролі Україною віолончеліста, Лауреата міжнародних конкурсів Майнхарда Холлера (Австрія) та піаніста, Заслуженого артиста України Юрія Кота (м. Київ).

28 жовтня 2018 року творчий дует виступив перед шанувальниками камерної музики в залі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.
Прозвучали твори:
- Л. Бетховен. Соната для фортепіано і віолончелі, опус 5, №1;
- М. Мясковський. Соната для віолончелі та фортепіано;
- Р. Шуман. П’ять п’єс в народному стилі для віолончелі та фортепіано.

Довідково

Майнхард Холлер народився в Граці, Австрія. Почав брати уроки музики з 4-х років. Навчався в Музичній академії в Граці та в консерваторії ім. Річарда Штрауса в Мюнхені у професорів Янніса Хронопулоса та Яна Полашека. Пізніше - в Університеті музики в Саарбрюккені у професора Девіда Григоряна, багаторічний магістр та асистент у Мстислава Ростроповича.
Повторні курси камерної музики та оркестру з Генріхом Шиффом.
Майстер-класи з Філіппом Мюллером, Марджоре Корнеліус, Пол Тортеліє, Девід Григорян, Едуард Бруннер, Тріо Альтенберга у Відні, Серджію Челібідаче.
Володар музичної премії від "Kulturkreis Gasteig", Мюнхен.
Виступав з концертами та концертними турами у Франції, Великобританії, Німеччині, Австрії, Сербії, Хорватії, Словенії, Україні...
Викладає музичну майстерність та підтримує молоді таланти у Мюнхені. Автор великої кількості навчальної літератури для свого інструменту.

Юрій Кот народився в 1966 році у місті Красноармійськ Донецької області.
Батьки – музиканти. Мати закінчила Львівську консерваторію як піаністка і хоровий диригент, батько – баяніст, бабуся грала на фортепіано.
В 1984 році закінчив Київську середню спеціальну музичну школу-інтернат імені М.В. Лисенка (клас Н.М Найдич і Л.А. Вайнтрауба).
У 1991 р. закінчив (з відзнакою) Київську державну консерваторію ім. П.І. Чайковського за фахом "фортепіано" та в 1993 р. асистентуру-стажування на кафедрі фортепіано (клас професора В.О.Козлова).
Лауреат Національного конкурсу піаністів ім. М.В.Лисенка (м.Київ, 1988 р); дипломант Всесоюзного конкурсу піаністів ім.С. Рахманінова (м. Москва, 1990 р.); лауреат Першого Міжнародного конкурсу піаністів ім.С.Прокоф'єва (м.Санкт-Петербург, 1992 р.). У складі фортепіанного дуету з Іриною Алексійчук - лауреат Першого Міжнародного конкурсу виконавців камерної музики "Золота осінь" (м. Хмельницький, 1993 р.); переможець 45-го Міжнародного конкурсу фортепіанних дуетів ARD (м. Мюнхен, 1996 р.); лауреат 6-го Міжнародного конкурсу фортепіанних дуетів Murray Dranoff (м. Майамі, 1997 р.).

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм



Теги:Майнхард Холлер, Чернігівська філармонія, Юрій Кот


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Meinhard Holler українською Майнгард Голлер.
Час покинути калькувати з російської!
avatar