реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Майдан має обрати раду загальнонаціонального руху - Возняк

Нинішня криза політичних партій має вирішитися через трансформацію Майдану в широкий загальнонаціональний громадський рух. Про це член ради «Третьої Української Республіки» Тарас Возняк сказав у програмі «Народний контроль» на телеканалі ZIK.

«Ми бачимо, що троє лідерів опозиції Майданом насправді не керують. Майдан є сувереном. Він розпочинався як студентський, але й зараз на ньому більшість непартійні. Різні громадські рухи роблять його достатньо автономним. Але і розпустити Майдан просто так не вдасться», - зазначив Возняк.

Тому він запропонував «найближчої неділі чи через тиждень провести на Майдані вибори його Ради. Скажімо, з тридцяти осіб, і вже вони нехай з відповідними мандатами довіри керують»

Возняк вважає, що нині перед Майданом постали нові виклики.
«З одного боку, треба уникнути як, я би сказав, «збомжіння» Майдану, а також системно протидіяти спробам заслання в його середовище злочинців та інших «добродіїв», які чинитимуть провокації», - наголосив Тарас Возняк.

Ще одна загроза, на його думку, це нова технологія влади з «висмикування людей».

«Ми вже маємо випадки, коли людей під час ротації Майдану, висмикують поодинці, порушують проти них надумані кримінальні справи. Такі випадки також потребують чіткої реакції Майдану. Приміром, у Львові всі знають, хто затримував Олега Панаса, хто його неправедно засуджував. Ці люди мають постійно відчувати, що ми про них пам’ятаємо. І всі їхні сусіди мають знати, що саме вони вчинили», - зауважив Возняк.

У будь-якому разі настане той момент, коли треба буде підганяти бульдозери щоб розбирати барикади на Хрещатику. Тому головне питання, на його думку, як Майданові розвиватися далі.

«Нинішня самоорганізація Майдану рано чи пізно має трансформуватися в широкий загальнонаціональний громадський рух, який нам буде потрібен не лише до виборів, а на набагато довшу перспективу. Саме на базі Майдану можна структурно заснувати широкий громадянський надпартійний рух. Він має стати об’єднуючою великою загальною лавою», - резюмував Тарас Возняк.



Теги:Майдан, громадянське суспільство, Третя Республіка


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Вознюк правильно підмітив, що студентів все більше витісняють з Майдану бомжі та злочинці всіх категорій, що з'їхалися туди зі всієї України.  Представники від цих категорій революціонерів у майбутній Раді теж будуть?
avatar