реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Львівсько- Самбірська єпархія УАПЦ перейшла до Київського патріархату

Нещодавно Львівсько- Самбірська єпархія УАПЦ провела свої єпархіальні збори під керівництвом правлячого архієрея єпископа Іоана (Швеця), на яких проголосувала за перехід під омофор Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси - України Філарета.

За повідомленням прес-центру єпархії, на них були розглянуті канонічні порушення з боку Предстоятеля УАПЦ митрополита Мефодія (Кудрякова) та стан справ в УАПЦ. Присутні одноголосно прийняли рішення про перехід єпархії у склад УПЦ КП «для побудови єдиної Помісної Православної Церкви в Україні».

2 квітня 2013 року рішення єпархіальних зборів було передано на аудієнції Предстоятелю УПЦ КП Святійшому Патріарху Філарету.

Цілком ймовірно, що слідом за Львівсько-Самбірською єпархією залишить УАПЦ і Хмельницька єпархія. Принаймні, її керуючий єпископ Адріан напрвив відкритого листа архієреям УАПЦ з пропозицією розглянути критичний стан в УАПЦ, але отримав відмову.

В той же час Синод Київського патріархату заявив, що механічне, швидке приєднання єпархій УАПЦ до Київського патріархату не може вважатися правильним кроком, щоб не привнести в середовище Київського патріархату внутрішні негативні процеси УАПЦ.

Довідка "Сіверщини".

Справжня Українська автокефальна православна церква була відроджена в Україні з початками перебудови в СРСР. Першим Патріархом став митрополит Мстислав (Скрипник), який у віці 92 років очолив відродження Церкви в Україні. Ще за його життя УАПЦ об'єдналася з частиною УПЦ Московського патріархату, очолюваною митрополитом Філаретом (Денисенком). Таким чином, була утворена Українська православна Церква Київського патріархату.
Проте агенти КГБ, які завжди перебували у церковному середовищі, спровокували розкол і була наново утворена нова УАПЦ, яка свідомо зривала об'єднавчий процес з Київським патріархатом. Зараз УАПЦ очолює митрополит Мефодій (Кудряков) -- син російського енкаведиста, який на Західній Україні утверджував комуністичну окупацію.



Теги:патріарх Філарет, УАПЦ, львів, Київський патріархат


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Християнство не може і не повинна бути Вченням для слов'ян, бо це Вчення створили для гоїв ті ж самі люди, які самі не прийняли Ісуса Христа.
Християнство - це прибутковий вид діяльності нарівні з банківською системою, неприйнятний і ганебний слов'янського народу.
Християнство - це культ смерті. Звідси прийняття в якості свого символу «розп'яття», що символізує смерть Ісуса, а не його Обличчя, наприклад, до або після Воскресіння. Звідси і некрофілія - істерична шанування трупних мощей поцілунком них; звідси і ритуальне людоїдство - прийняття тіла та крови Господньої.
Християнство - це релігія Брехні, бо її Богом є Єгова-Яхве, «Неправдомовець і Батько Неправді» (Ісус Христос). Звідси і «ефект зозулятко», коли в «чуже гніздо» (назва, в свято, до імені героїв і слов'янських Богів) підсаджується свій пташеня (суть і значення), в результаті чого спотворюється початкова Правда і з'являється Кривда.
Християнство є антигуманної релігією, бо через Старий Завіт пропагує антилюдські цінності і сіонізм, а через Новий Заповіт вербує для Бога Яхве і обраного ним народу з вільних народів рабів-гоїв.
Християнство є антиславянской релігією, бо всі візантійські, римські і грецькі святі, яких вона вважає, були відвертими русофобами та ненавиділи Русь, яка багато разів воювала проти їх держав і прибивала щити на брами їх градов. Бо святкує геноцид слов'янського народу (наприклад - свято Хрещення Русі). Бо святкує перемоги над славяно-російським військом (наприклад - свято Покрови). Бо благословляло багатьох царів-тиранів та інших можновладців, у яких руки по лікоть в російській крові. Бо ніколи не виступала за свободу слов'янського народу (наприклад, за скасування кріпосного права). Бо мета її діяльності - зробити з слов'ян слухняне стадо овець, щоб стригти їх і приносити в жертву своєму демонічного Богу
avatar