реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Львів'яни готові виходити на Майдан

Більше половини мешканців Львова (57%) погодилися з тезою, що в Україні назрівають революційні настрої, і лише 32% з цим не згодні.
Порівняно з груднем минулого року, кількість опитаних, які очікують нової революції в Україні, зросла на третину - з 42 до 57%.

Як свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" у березні 2011 року, 46% мешканців міста вірять у те, що вже найближчим часом революційні настрої можуть вилитися в масові акції протесту на кшталт подій листопада 2004 року. 42% у це не вірять.

У порівнянні з груднем минулого року кількість опитаних, які вірять у повторення Майдану, зросла майже в 1,5 рази - з 32 до 46%.

Найбільше тезу про назрівання революційних настроїв розділяють прихильники Громадянської позиції, Нашої України, УДАРу, категорія "проти всіх" та "Свободи". Найменше - Партії регіонів.

Соціологічне дослідження групи "Рейтинг" проводилося у Львові 17-26 березня методом особистого інтерв'ю серед 800 респондентів від 18 років. Помилка репрезентативності дослідження: для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,8%, для значень близьких до 30% - не більше 2,4%, для значень близьких до 10% - не більше 1,7%.

Раніше у правлячій Партії регіонів запевнили, що наступні 10 років в Україні не буде жодного Майдану.

Водночас, за даними соцопитувань 45,3% українців готові взяти участь в акціях протесту проти зростання цін, невиплати зарплат, корупції, політичної ситуації в країні тощо.

В середньому в Україні з жовтня 2009 року щодня проходить вісім акцій протесту.
Відголос




Теги:Майдан, опозиція, львів, Партія Регіонів, Протести


Читайте також



Коментарі (0)
avatar