реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Лохотрон з доставкою додому

Щоб розлучитися з грішми, не обов’язково пускати в хату шахраїв чи потрапляти під гіпноз вуличної ворожки. У час новітніх технологій хвацькі дільці знають мільйон способів позбавити нас кровних.

«Бездонний» стільниковий

Сьогодні мобільний телефон є практично у кожного: «просунуті» дітки навчаються вправно тицяти на кнопочки апарату ледь не раніше, ніж говорити. Та і старенькі дідусі та бабусі відчули переваги стільникового зв’язку.

Але скільки спокус містить ця маленька штучка з кнопками та привітним екранчиком! На мій мобільний у вигляді смс ледь не щодня надходять пропозиції, від яких просто неможливо відмовитись. «Увага, супер-вікторина! Перші 2500 учасників гарантовано отримають 50 гривень на рахунок! + МЕГАподарунок – ноутбук. Відправте порожнє смс на такий-то номер. Вартість – дві гривні». Як же не відправити, коли ноутбуки роздають?

Далі ще цікавіше: три пральні машини за правильні відповіді. А питання таке: що раніше проводили на 1 Травня? Варіанти відповідей: 1. Акцію 2. Демонстрацію. За якихось дві гривні – такий шанс! Набираємо смс-повідомлення з цифрою 2 (хто ж не знає, що раніше були першотравневі демонстрації?) і чекаємо, поки пральну машину у двір привезуть.

А от і дзуськи! Ловіть наступне повідомлення з не менш примітивним запитанням. І так може продовжуватися довго, за кожну есемеску із вашого рахунку зніматимуть по дві гривні з копійками. Пральна машина чи ноутбук вам навряд чи перепаде: гроші на мобільному, зазвичай, закінчуються швидше, ніж дитячої складності питання у вхідних смс.

Підступний блакитний екран

Кожен із нас хоч раз спостерігав, як по телевізору розігрують гроші. Все, що треба зробити, це знайти у квадратах обличчя чи скласти слово з літер «С, Р, К, А, А» й зателефонувати до студії. Хоч варіантів відповіді тут і два, але чого б не ризикнути? А то якісь йолопи з потойбічними голосами дзвонять і пропонують ведучим варіанти типу «РАК» чи «КОСА». Ну, хіба не тупі, гадаємо? Ми ж не знаємо, що у студії лунають відповіді «підсадних качок», щоб заохотити довірливих глядачів, які точно знають правильну відповідь.

Від омріяної тисячі гривень нас відділяє лише один дзвінок. Треба мерщій телефонувати! Набираємо заповітний номер, вдихаємо повні груди повітря, щоб випалити на всю країну «КРАСА»! Та скільки не тиснемо на кнопки, увесь час – «зайнято». Ну й грець із ним, скоро інша телевікторина почнеться, буде нам черговий шанс блиснути інтелектом.
Справжня «краса» настає тоді, коли ми отримуємо телефонний рахунок на кількасот гривень. Ось вам і «не додзвонилися».

Загребущі тенета «павутини»

Був у мене такий випадок. Хтось із знайомих прислав посилання на цікавий тест в Інтернеті. Щось про історію прізвища. Питань було чимало, довелося потрудитися. Коли настав час дізнатися результат, на моніторі комп’ютера з’явилося повідомлення на кшталт: «пришліть смс на короткий номер, вартість – три гривні». Думаю, стільки часу на той тест витратила, так кортить дізнатися результат, надішлю, не збіднію! Мало того, що з рахунку «полетіло» не три, а 23 гривні, так і відповідь на тест мене просто розсмішила. Там йшлося про те, що Чичкан – древнє дворянське прізвище, а котромусь із моїх предків один з російських імператорів дарував графський титул та маєток у Росії. Не історія роду, а мрія, проте на ділі – маячня.

За окрему плату пропонували вислати сертифікат, який би посвідчував моє шляхетне походження. Комедія, та й годі. Але якщо є пропозиція, значить, існує і попит на подібні «фільчині грамоти». Кладіть гроші на бочку, і з вас зроблять хоч князя, хоч графа, хоч халіфа на годину.
Таких «розводів» у нашому повсякденному житті – море. Практично всі вони побудовані на наших амбіціях, довірливості, марнославстві та вірі в чудеса. Тож, щоб уберегти свої чесно зароблені гривні від ласих до наживі крутіїв, не забуваймо прописну істину про безплатний сир у мишоловці.

Таня ЧИЧКАН,"Наше слово"

Менський район




Теги:Таня Чичкан, мена, Наше слово, лохотрон


Читайте також



Коментарі (0)
avatar