реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Лохотрон по-російськи, або Привіт від Ані Романової

Саме таким неоковирним означенням довелось зобразити свої скупі враження після відвідин презентації Всеукраїнського благочинного фонду “Російсько-українське співробітництво”, що відбулась в агентстві УНІАН 12 жовтня у вигляді прес-конференції.

Організаторами цього лохотрону, тобто лохотронщиками були, зокрема, Володимир Карасьов – співголова якоїсь там експертної ради при комітеті Держдуми РФ з питань економічної політики та підприємництва, Юрій Болдирєв – нардеп Верховної Ради України від Партії регіонів та Олесь Бузина – український письменник, публіцист.

На початку презентації жінкою, схожою на павучиху, було гучно оголошено, що вищезгаданий фонд в Мін’юсті України нарешті зареєстровано, з чим усіх й поздоровляємо. Потім присутнім журналістам у запису прокрутили відеозвернення голови комітету Держдуми РФ з питань економічної політики та підприємництва Євгена Фьодорова, автора пріснопам’ятної програми “Єдіноє государство”, яку він надіслав на розгляд депутатам Верховної Ради України, щойно після іннавгурації Януковича. У своєму відеозверненні Фьодоров благословив фонд на великі звершення в питанні подальшого розширення російсько-українського економічного співробітництва, у висліді чого неодмінно постане довгоочікуваний слов’янський союз держав під егідою РФ. Ось так.

У промовах учасників презентації, себто лохотронщиків, йшлося про те, якою ж тепер заможною та щасливою стане Україна. Ми привнесемо з собою небачені дотепер інвестиції та піднімемо нарешті багатостраждальну українську економіку - говорили промовці.

Українцям не варто буде від’їжджати за кордон на заробітки, бо ми створимо більш ніж достатньо робочих місць, а безробяття стане пережитком минулого самостійництва. Кляті американці вкупі з європейцями позеленіють з заздрощів від таких досягнень. А поляки ще й попросяться до нашого слов’янського союзу. Вони, мовляв вже хотять, їх просто стримують. Хто? Звісно, кляті американці та реакційна польська влада, - наголошували виступаючі.

Не оминули лохотронщики питання духовності та культури. Забезпечимо усіляке сприяння нашій материнській Російській православній церкві та її доньці під назвою УПЦ МП, - постановив один з них. Патріарха Кирила ми посадимо в Києві, який повинен стати духовною столицею новітнього союзу. А культурною столицею нехай стане Одеса, - запропонував інший. Після реготу та ще декількох подібних пропозицій здалося, що презентація взагалі виходить з під омофору здорового глузду та перетворюється на зібрання чеховської палати № 6.

Загалом презентований проект діяльності Всеукраїнського благочинного фонду “Російсько-українське співробітництво” автору статті нагадав проект конгеніального комбінатора Остапа Бендера під назвою “Нью-Васюки”. До глибини своїх кишень люблячі Україну функціонери з Партії регіонів вже не вперше запрошують в Україну російських лохотронщиків. Ті в свою чергу безперешкодно тирять українські підприємства, або цілі галузі, обіцяючи нам світле майбутнє, яке вони малюють у трикольорових тонах
Володимир МАНЬКОМайдан




Теги:фонд російсько-української співпрац, Україна-Росія, А.Романова, лохотрон, пята колона


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
О, як доречно згаданий незабутній Остап Бендер! А наші недадлекоглядні громадяни вуха розвісять і щиро віритимуть, що вони потрібні отаким "фондам" зі своїми прблемами. Наївні
avatar