реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Люди вимагають змін!" -- Володимир Хоменко

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко під час брифінгу на тему: «Підсумки роботи зі зверненнями громадян в рамках реалізації проекту „Діалог з країною”, стан виконання актів і доручень Президента України та Уряду в області». Зустріч очільника області із журналістами відбулася 6 серпня в приміщенні облдержадміністрації.

«Безпосереднім прикладом особистої участі Глави держави у забезпеченні підвищення ефективності роботи зі зверненнями громадян став телевізійний проект „Діалог з країною” у лютому цього року. Він дав можливість почути про нагальні проблеми жителів кожного куточку України.

Застосування новітніх сучасних методів обробки звернень громадян дозволило значно розширити коло його учасників та забезпечити контроль за організацією належного реагування з боку місцевих органів влади. Реалізуючи завдання Глави держави щодо забезпечення належного стану виконавської дисципліни, оперативного реагування на проблемні питання, з якими громадяни звертаються до органів влади, обласна державна адміністрація постійно працює над удосконаленням системи опрацювання контрольних документів та звернень громадян, підвищенням ефективності рішень щодо їх розв’язання», — зазначив Володимир Хоменко.

Також під час брифінгу були наведені деякі статистичні дані. З початку цього року зберігається тенденція до збільшення кількості звернень громадян, що надходять до облдержадміністрації. Порівняно з першим півріччям минулого року їх кількість зросла майже на 14 % (з 2330 до 2655). Усього в зверненнях було порушено 2711 питань, найбільше з яких стосувались соціального захисту (26 %).

У рамках телевізійного проекту „Діалог з країною” за участю Президента України Віктора Януковича до обласної державної адміністрації надійшло 104 звернення. Усього в зверненнях до Президента України порушено 108 питань, переважно, щодо соціального захисту, охорони здоров’я, агропромислового комплексу, житлово-комунального господарства та житлових проблем. Питання, порушені в 34-х зверненнях, вирішені позитивно, по інших – надані необхідні роз’яснення та продовжується відповідна робота щодо розв’язання піднятих проблем.

На „гарячу” телефонну лінію голови облдержадміністрації у першому півріччі 2013 року надійшло 163 звернення. Питання, порушені у 55-ти зверненнях, вирішені позитивно.

Протягом першого півріччя поточного року до обласної державної адміністрації надійшло 5962 документи, які потребували опрацювання. Взято на контроль 1546 актів, доручень та листів органів влади вищого рівня. Забезпечено своєчасну реалізацію 2703 завдань, визначених керівництвом країни та області.

З метою безумовної реалізації в області актів і доручень Президента України та Уряду в обласній державній адміністрації ведеться системна робота щодо опрацювання вхідної кореспонденції, підготовки відповідних компетентних рішень та організації дієвого контролю за їх виконанням.

Також Володимир Хоменко відповів на низку запитань журналістів, які стосувалися будівництва соціального житла, сприяння книговидавництву та контролю з боку обласної влади за роботою зі зверненнями громадян у містах та районах області.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації



Теги:гаряча лінія, Чернігівська ОДА, скарги громадян


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Та бачив я той "Діалог" з країною, спочатку ОДА відібрала тих хто буде спілкуватись з президентом, а потім почали оди виспівувати! А якщо б влада чи опозиція дійсно хотіли думку простих людей почути, то провели б референдум з важливих питань, зокрема, стосовно евроінтеграції, а то таке враження, що тільки коммунякм памятають, що у нас демократія! А всі оті доручення та відписки, що підготує виконавча влада області, нікому й даром не потрібні, якщо з 2655 звернень тільки 89 вирішено позитивно!
avatar