реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Лижня веде до перемоги!

Відкритий чемпіонат Чернігівської області та школи вищої спортивної майстерності серед юнаків та дівчат з лижних перегонів відбувся на спеціалізованій лижній базі в урочищі Яцево, на дистанціях 10, 5, 3, 2 км.

Кращими у командному заліку виявилися сільські спортсмени. На першому місці — лижники Чернігівського району (тренери Анатолій Гайовий, Микола Кирієнко, Феодосій Примак). Другі – спортсмени м.Чернігова (№1) і треті – корюківські лижники.

Цікаво, що Корюківський район представляють спортсмени із с.Наумівка вже близько 30 років! Цього року вони стали переможцями обласної спартакіади серед загальноосвітніх шкіл і тепер представлятимуть Чернігівщину на першості України серед школярів у м.Косів Івано-Франківської області. До речі, ця перемога дає пільги при вступі до вищих навчальних закладів.

А тренують школярів Олексій Погуляй та Світлана Симончук, які в умовах сільської місцевості підготували чемпіона світу серед школярів (2008 р.) Дмитра Пухова. Високі досягнення у спортивно-оздоровчій роботі немислимі без допомоги Ярослави Павленко (завідувачка відділу молоді та спорту Корюківської райдержадміністрації, яка завжди знаходить можливість профінансувати поїздки на змагання.

Успішно виступили і лижники гетьманського міста Батурин. Чемпіоном серед чоловіків став Арсен Журавель, а призерами — Анастасія Сидоренко, Олександр Гайдай, Василь Сидоренко. Ці спортсмени складають кістяк національної збірної України з орієнтування на лижах, яку очолює майстер спорту Арсен Журавель, абсолютний чемпіон на 5-ти дистанціях з цього виду спорту, який претендує бути внесеним до програми Олімпійських ігор. У цьому спортивному сезоні батуринські лижними братимуть участь у міжнародних змаганнях у Румунії, Швеції, Болгарії.

Серед чернігівських лижників чемпіонками стали Лілія Поклад, Олена Зубок та син відомого тренера з біатлону Миколи Зоца – Сергій. На жаль, були відсутні провідні лижники Денис Семенцов, Юрій Хлібурад, Ігор Якименко, які в цей час брали участь у чемпіонаті світу серед юніорів у Німеччині.

На кращій спортивній лижній базі дуже добре підготовлені лижні дистанції, тому тут часто можна зустріти срібного призера Олімпійських ігор у Сараєво 1984 року Олександра Батюка, якому в січні виповнилося 50 років. До речі, син О.Батюка виступає за національну збірну України з біатлону.

Валерій СЕНЧУК
Фото автора

На фото: батуринські лижники Арсен Журавель, Анастасія Сидоренко, тренер Микола Журавель, Олександр Гайдай, Василь Сидоренко




Теги:лижні перегони, Микола Журавель, Анастасія Сидоренко, Арсен Журавель, Микола Зоц


Читайте також



Коментарі (0)
avatar