реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Замість інвалідності — на лижах до успіху!

Після того, як Микола Дмитрович Журавель (на фото) відмовився від операції на хребті, чернігівські лікарі «гарантували» йому інвалідну пенсію.

Взагалі неприємностей в його житті вистачало. Не завжди знаходив розуміння серед колег. Трапилося навіть таке, що його звільнили з посади тренера, за тиждень підготувавши відповідний наказ. Все було підлаштовано: викликали у потрібний час міліцію, зібрали понятих, щоб зафіксувати привід для звільнення — відсутність на тренуванні перед поїздкою. Це було несправедливо, бо зазвичай перед поїздкою на змагання або тренувальні збори тренування не проводяться.
Що казати, Микола Журавель — «незручна» принципова людина. Він не дає керівникам від спорту спокійного життя, вимагає, щоб фінанси на спорт витрачались за призначенням.

Микола Дмитрович готує призерів і чемпіонів України зі спортивного орієнтування на лижах. Усі в Батурині, та й не лише в місті, знають цю непересічну людину.

На змаганнях республіканського рівня серед ветеранів (50 – 60-річних лижників) у м. Бровари Київської області Микола Журавель став призером на 10-кілометровій дистанції. Як не порадіти за нього, а головне, що завдяки вольовому рішучому характеру він переміг свою хворобу і забув про милиці!

Спортивний досвід Микола Дмитрович передав сину Арсену, який виконав норматив майстра спорту, є 15-кратним (!) чемпіоном України зі спортивного орієнтування на лижах.

Отже, в Батурині є свої герої-спортсмени. На запитання, що допомагає в житті, Микола Журавель відповів: «Сіверщина», яку передплачую від дня започаткування газети. У газети також нескорений патріотичний характер!»

Валерій СЕНЧУК
Фото автора




Теги:лижники, Микола Журавель, Арсен Журавель, Батурин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar