реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Біатлон: чернігівська сенсація!

Спортивна Чернігівщина славиться своїми біатлоністами та лижниками, які входять до національної збірної України.

Виступ чернігівських біатлоністів на Кубку та чемпіонаті України серед дорослих та юніорів відбувся напередодні Нового року на навчально-тренувальній спортивній базі «Тисовець» у Карпатах.

Микола Зоц, тренер Андрія Дериземлі та Оксани Хвостенко, розповів, що головною сенсаційною новиною стало те, що вперше в історії вітчизняного біатлону до збірної України потрапили аж дев’ять чернігівців, котрі в кінці січня поїдуть на юніорський чемпіонат світу в Нове Место (Чехія). Заслужений тренер України Микола Зоц назвав це явище «новою хвилею», адже саме ця «молода дев’ятка» має замінити на міжнародних змаганнях наших «ветеранів».

На лижній базі СДЮШОР із зимових видів спорту практично сформувалась тренерська команда, в якій одні шукають талановиту молодь у районах, селах Чернігівщини, інші працюють з молоддю на спортивній базі, потім передають найбільш перспективних спортсменів Миколі Зоцу. Він займається їх підготовкою на міжнародному рівні. До речі, Чернігівський педуніверситет теж входить до цієї ланки.

Чернігівська дев’ятка біатлоністів: Юлія Бригінець, Ірина Варвинець, Крістіна Литвиненко, Лілія Поклад, Василь Потапенко, Олександр Кондратенко, Олексій Петренко, Олександр Дахно, Юрій Гаєвий. Серед цієї молоді — представники сіл (Мохнатина, Халявина, Клочкова, Березанки, Киселівки, Михайла-Коцюбинського) та м. Чернігова.

Їх тренують сімейні пари: Світлана і Олександр Ворчаки, Жанна і Микола Зоц. Курує в Чернігівському педуніверситеті — завкафедри, професор Степан Власенко. Пошуком спортсменів серед дітлахів займався особисто директор СДЮШОР із зимових видів спорту Віталій Паршуков. Чекаємо вдалих виступів від молодих чернігівських біатлоністів!

Валерій СЕНЧУК

Фото автора







Теги:чернігівські біатлоністи, лижники, Оксана Хвостенко, Андрій Дериземля, Микола Зоц, біатлон


Читайте також



Коментарі (0)
avatar