реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Литвин вірний собі, а не Україні

Володимир Литвин підписав скандальний закон Колесниченка -- Ківалова про мову, за яким російська мова стає регіональною в 16 регіонах України.
Спочатку він зробив вигляд, що закон був проголосований без його відома -- його, мовляв, викликали в адміністрацію Президента і доки ходив, закон проголосував його вірний товариш, комуніст Адам Мартинюк. Треба ж було виглядіти красиво перед україномовними виборцями Житомирської області.

І навіть заяву Литвин гордо написав про відставку. Яку регіонали прогнозовано не прийняли. Зате взяли трьох соратників Литвина по т.зв. Народній партії у свій список.

Тепер же і підпис Литвин поставив. Заплатили чи що? Залишився підпис Президента і антиукраїнський закон вступає в дію.

Агов, опозиціонери, які переконували, що Литвин не підпише, що Верховна Рада не проголосує, -- де ви тепер?

Герой України (звання дав Кучма) елементарно зрадив. Себе. Виборців. Український народ. Амінь йому!

Василь ЧЕПУРНИЙ, голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевчен
ка
За словами опозиції, підписавши "цю антиконституційну писанину як закон, Литвин став співучасником злочину, який полягає у прямому порушенні вимог статті 10 Конституції України, яка разом із рішеннями Конституційного Суду, чітко врегульовує порядок використання мов в Україні".

"Цей крок став ганебною крапкою в кар’єрі безпринципного політикана, який готовий заради власного порятунку порушити як закони, так і норми моралі", - йдеться в заяві "Батьківщини".



Теги:українська мова, агенти Москви, Володимир Литвин, закон про мови, зрадники України


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
Вже просто й чути не хочеться про цього керівникапарламенту.
avatar
2
Все так. Але Литвин майже на місяць затримав підписання скандального мовного закону 9073 і дав можливість Україні оговтатися від швидкісного мовного фінта ПР 03.07.12р. і організувати спротив.
Затримка пішла на користь Януковичу і Азарову, котрі вирішили закон переробити.
Мабуть прочитали його і зрозуміли, що не лише росіяни, а ще 17 нацменшин ( чому не всі 130!?) отримають можливість вимагати від держави вищої освіти на своїх мовах - татари, греки, цигани, гагаузи та інші, перераховані в законі.
Більше всього цього закону злякався, думаю, відомий наш мовознавець. Адже для спілкування з виборцями йому, крім української, прийдеться вивчати, скажімо, татарську, грецьку чи циганську.
avatar
3
Пане, Горяєв, ви хоч розбериться в трьох соснах: ніхто нічого не переробляв.
avatar
5
По телевізору я особисто чув від Азарова, що Янукович доручив Кабміну покращити мовний закон 9073.
Литвин підписав, скоро побачимо як поступить Янукович з цим поки що не введеним в дію законом.
Скоріш за все taras 1313 має рацію - ми спостерігаємо майстерно розіграний спектакль.
avatar
4
Для тех, кто спешит или не любит много читать, скажу сразу – «Я не в восторге от поступков В.Литвина – он явно грамотно схитрил в свою пользу (это древний хитрый приём многих государственных руководителей – отсутствовать при решении спорных важных вопросов). Но, делать из В.Литвина козла отпущения я бы не стал – ведь во всём этом виновата сама оппозиция, а точнее она сама хотела, чтобы так получилось».
Разбёрёмся?
Вы знаете, что такое парламент? Это своего рода симбиоз.
Напомню. Симбиоз — это тесное и продолжительное сосуществование представителей разных биологических видов (в нашем случае – разных политических сил).
В природе встречается широкий спектр примеров взаимовыгодного симбиоза (мутуализм). Такие отношения успешны всегда, когда они УВЕЛИЧИВАЮТ ШАНСЫ обоих партнёров на ВЫЖИВАНИЕ (депутатство).
Ну, это же точно сказано про наш парламент, про наших депутатов!
Другими словами – «Никто не хотел умирать (уходить)». И парламентарии разыграли нам, избирателям, многоактный спектакль «О хороших и плохих депутатах».
Все остались довольны: оппозиция разбудила украинских патриотов, а ПР – почти уже выполнила свои предвыборные обязательства.
Хотя на этом спектакль не заканчивается – он будет продолжаться ещё минимум четыре года – ведь выполнить полностью языковой закон невозможно – языков нацменьшин у нас много, а вот денег для выполнения закона нет. Но, это и неважно – это опять же хорошо обеим сторонам: есть за что бороться, и есть что защищать каждой политсиле. Да и избиратели чувствуют себя при деле – есть на ком зло согнать, да и враг не такой уже и страшный – такие же нищие затурканные трудяги.
А что же с В.Литвином? С одной стороны он герой, а с другой – «оппозиция заявляет, что Литвин стал соучастником преступления».
Но, скажите, разве бездействие оппозиции это не преступление?
avatar
6
taras1313, по-перше, ВРУ обиратимуть на 5 років, а не 4.
По-друге, нація зникає якщо панує принцип: ніхто не хотів вмирати першим, тому загинули усі.
avatar