реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Лише Донбас попереду Чернігівщини!

За підсумками 2009 року податкова служба Чернігівщини посіла друге місце у загальноукраїнському рейтингу.

Під час засідання колегії ДПА в області податківці аналізували підсумки минулого року та планували організацію роботи протягом першого кварталу 2010 року щодо забезпечення надходження коштів до бюджетів усіх рівнів.
Варто зазначити, що протягом року податкова служба Чернігівщини сім разів посідала друге місце у загальноукраїнському рейтингу.

Тож друге місце за підсумками року свідчить про стабільність, високу відповідальність і цілеспрямованість у досягненні мети. Адже у рейтингу, де бралися до уваги близько 150 інтегрованих показників, податкова Чернігівщини поступилася лише потужному промисловому гіганту – Донецькій області.

Голова Державної податкової адміністрації в області Валентин Осипенко подякував колективу за ефективну організацію роботи, високу виконавську дисципліну, професіоналізм та сумлінність, спрямовані на досягнення вагомих результатів. І повідомив ще одну приємну новину – за високі досягнення та сумлінну працю ряд працівників податкової служби нагороджені Почесними грамотами облдержадміністрації та обласної ради.

Валентин Осипенко назвав і кращі податкові інспекції в обласному рейтингу. Перше місце посіла Прилуцька ОДПІ, друге - ДПІ у Корюківському районі.

Докладніше про результати роботи протягом минулого року доповів перший заступник голови Микола Манжула. До загального фонду державного бюджету надійшло 2 млрд. 654 млн. грн. Приріст до попереднього року склав 398 млн. або 17,6 відсотка. До місцевих бюджетів зібрано 941 млн. грн. податків та зборів, що контролюються податковою службою. До попереднього року приріст становить 15,4 млн. грн.

Серед проблемних напрямків, які і надалі мають залишатися під посиленою увагою, - робота з мінімізаторами податкових зобов’язань та тими, хто маніпулює рядком 26 декларації з ПДВ. Також у доповіді йшлося про результати контрольно-перевірочної роботи, ситуацію з податковим боргом та напрацювання податкової міліції. За минулий рік податкова міліція викрила 84 злочини, з яких 75 – тяжких. Відтак бюджету вдалося повернути 61,8 млн. грн.

На порядок денний також були винесені питання про організацію роботи з опрацювання податкової звітності, про підсумки роботи підрозділів податкового контролю юридичних осіб, щодо боротьби з незаконним відшкодуванням з бюджету ПДВ, про напрацювання юридичних підрозділів, про посилення контролю за виплатою зарплати в конвертах та використанням праці неоформлених найманих працівників, про стан запровадження електронної форми податкової звітності тощо.

За результатами засідання прийняті відповідні рішення.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та
звернень громадян ДПА в Чернігівській області.




Теги:кращі податкові інспекції, рейтинг, Податки, податкова звітність, Донецька область, Чернігівщина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar