реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Линовицький голова блокує перехід громади до української церкви

Хронологія подій переходу Линовицької релігійної громади до ПЦУ

22 травня перші збори коло Успенського храму, на яких очільник Линовицьої ОТГ запропонував провести збори релігійної громади та по результатах виборів громада перейде до тієї Церкви, за яку проголосує більшість.

1 червня о 17:00 було проведено збори релігійної громади, на яких більшість проголосувала за перехід Линовицької релігійної громади до ПЦУ. Була сформована комісія, яка проводила голосування та підрахунок голосів. Перехід громади відбувся згідно з існуючим законодавством. Документи зборів були передані в Чернігів.

В цей же день громада написала письмове прохання до місцевої ДФТГ опломбувати храм та не допускати до приміщення храму нікого, поки не буде проведено перехід громади до ПЦУ в законний спосіб, що і було зроблено представниками ДФТГ.

Але вже 9 червня місцевий очільник дозволив московському патріархату проводити богослужіння в приміщенні Успенського храму. В той час як представники Православної Церкви України незаконно позбавлені права проводити богослужіння в приміщенні Успенського храму.

Також очільник Линовицької ОТГ не хоче документально визнавати збори релігійної громади, що відбулись 1 червня 2022 р.

Андрій ПАВЛУШЕНКО



Теги:перехід громад, Чернігівська єпархія, Андрій Павлушенко, Линовиця, Валерій Дубіль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar