реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Лікарні звітуватимуть про гроші

Більшість чернігівських лікарень звітують про витрачання благодійних надходжень. Це було ініційовано з метою створення прозорих механізмів діяльності закладів охорони здоров’я.

Як розповіла громадський активіст Тетяна Романова, відтепер така звітність поширюється і на область – за ініціативою Інституту аналітики та адвокації начальник управління охорони здоров’я Чернігівської обласної держадміністрації Петро Гармаш підписав наказ про співробітництво лікувально- профілактичних закладів та благодійних організацій.

«Лікувальні заклади викладатимуть інформацію на сайтах, якщо їх мають, та на інформаційних стендах, де також буде поінформовано права та обов’язки пацієнтів, роз’яснено всі питання пожертвування грошей медичному закладу», - розповідає Тетяна Романова.

Активісти сподіваються, що така прозорість сприятиме не тільки довірі пацієнтів до медицини, але й зупинить неправомірне стягування коштів. Адже досі не є винятком із правила, коли якийсь меценат дарує безкоштовно дорого вартісний апарат, а за його використання медичний заклад стягує непомірні кошти з хворих."Голос України"



Теги:тетяна Романова, фінансування медицини, благодійні внески


Читайте також



Коментарі (0)
avatar