реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

ЛІДЕРКИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ЖІНОЧОГО РУХУ ВІДВІДАЛИ ЧЕРНІГІВ

27-28 квітня в м. Чернігові з діловим візитом перебували представники Міжнародної Федерації ділових та професійних жінок (BPW): Амелі Леклерк - європейський координатор BPW, віце-президент організації ділових і професійних жінок Франції та Маріанна Платтнер – голова комітету наставництва BPW Європи. Лідерки європейського жіночого руху приїхали на запрошення Чернігівської міської Ліги (клубу) ділових і професійних жінок

Це вже другий візит представників цієї поважної міжнародної організації до Чернігова. Цього разу гості провели зустріч та семінар-тренінг з членами Чернігівської міської Ліги (клубу) ділових і професійних жінок: “Міжнародна організація та мережа BPW: діяльність і користь для нас”. Тренінг був спрямований на підвищення ефективності діяльності організації, розвиток професійних і лідерських якостей членів організації, а також залучення їх до активної діяльності.

Пані Амелі та Маріанна поділилися досвідом роботи жіночих бізнес-асоціацій Європи, зокрема щодо організації інформаційних кампаній, використання сервісів мережі інтернет для популяризації організації. Також були розглянуті питання: створення програми менторингу (наставництва); підтримки працюючих жінок; рівноправної участі жінок і чоловіків у прийнятті важливих політичних, економічних та соціальних рішень та ін.

В рамках візиту відбулася зустріч Амелі Леклерк та Маріанни Платтнер з Оксаною Сердюк, начальником управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації. А вже наступного дня представники Міжнародної Федерації ділових та професійних жінок взяли участь у круглому столі “Жінка в сучасному світі”. На круглому столі були обговорені завжди актуальні питання: Яке ж становище жінки в сучасному світі? Хто вона сьогодні? Політик, бізнесмен, громадський діяч, дешева робоча сила, берегиня роду, об'єкт насильства? На круглий стіл запрошені представники управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, обласного та міського центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, асоціації жінок-викладачів вищих навчальних закладів м. Чернігова, громадських організацій, ЗМІ та інші. У своїх виступах представники BPW наголошували, що одним із найважливіших завдань їхньої організації є вирівнювання заробітної плати та пенсій жінок і чоловіків. Наразі у представників “сильної статі” вони на 25-30% більші.

Амелі Леклерк та Маріанна Платтнер відвідали обласну благодійну організацію “Аратта”(голова Вікторія Філатова), магазин-студію “Макошь” (директор Юлія Заїка) та культурологічно-мистецький центр “Інтермеццо” (співзасновник Тетяна Жогалко), взяли участь у засіданні клубу ділової жінки.

Для довідки:

BPW – це неурядова організація (заснована в 1930 році). Основна мета діяльності: розширення професійного та лідерського потенціалу жінок на всіх рівнях, внесок у розвиток суспільства шляхом створення сприятливих умов роботи, розвитку освіти, охорони здоров'я в інтересах жінок та надання жінкам можливості підтримувати себе економічно. З 1996 року BPW по всьому світу допомогла більш ніж 45000 жінкам стати економічно незалежними. BPW має Консультативний статус членства в ООН, Європейська BPW має представництво в Раді Європи. У складі організації – 40 національних федерацій, 50 країн – асоційованих клубів, 2 – країни-індивідуальні члени. У Європі організації BPW знаходяться в 31 країні, в т.ч. – в Україні.

Чернігівська міська Ліга (клуб) ділових і професійних жінок (президент Ірина Дорожкіна - директор підприємства “Навчально-методичний центр” профспілок) була створена у 2000 р. і понад 8 років є членом Міжнародної організації ділових і професійних жінок (BPW).




Теги:Спілка жінок, Чернігів, жіночий рух


Читайте також



Коментарі (0)
avatar